Ben batıcıyım. Doğu üretimi Sinovac yerine batı üretimi Biontech oldum. Bazıları buna sabit düşünce diyebilir ama Çin ve Çin'e ait hiçbir şeyi kullanmadım, kullanmam.

1 ay önce ben ve kız arkadaşım aynı gün Biontech olduk. (İş yerinin zorlaması, aşı olmuyorlarsa bavullarını toplayıp çıkıp gitsinler demeleri sonucu)

1. gün: Aşıyı 14-15 saatlerinde olduk, akşam 10 gibi kol ağrısı başladı ve başka bir yan etki olmadı.
2. gün: Ben de diş enfeksiyonu, kız arkadaşımda grip ve halsizlik başladı, 10 günde iyileşti. İkimizde düzenli alkol kullanıyoruz, bundan kaynaklı da olabilir.

25. gün: Aşıya dair hiçbir yan etki kalmadı şimdilik. Teyzem Covid delta oldu yanımda iki gün durdu farketmedik bana bir şey olmadı ama iki doz Sinovac yaptıran annem hasta oldu. Hastanede sekreterlik yapan bir abim var, iki doz Sinovac olduktan sonra bir ay geçmeden covid geçirdi, daha 35 yaşında ki adam yoğun bakıma ve entübeye alındı az kalsın ölüyordu.

Sinovac aşısına zerre kadar güvenim yok. İki doz aşı olup yoğun bakımda nefes alamayan insan gördükten sonra o aşıyı olacağıma hiç olmamayı tercih ederim.