Ticaret sayısı şartı, sizin ticaret geçmişinizi anlamak içindir. Sizin ne kadar süre forumda durduğunuz ya da mesaj sayınız sizin ticaret ahlakınızın ya da güvenilirliliğinizi göstermez.
Şöyle ki;
- bir ürün alacaksınız diyelim, bunu satan 2 satıcı var. Hangisinden alırsınız ? tabiki ticaret sayısı ve yorum sayısı en yüksek olandan alırsınız. Çünkü o yorumlardan o kişinin nasıl bir ticaret ahlakı olduğunu, problem çıkartıyorsa o problemi ya da iyi davranıyorsa olumlu yorumları görürsünüz ve endişe etmezsiniz.
Burada da aynı mantık, ticaret geçmişiniz olacak ki sizle alışveriş yapan insanlar sizin önceki ticaretlerinizi görsün ve güvensin.
Ticaret puanı elbette olsun ama ticaret yapabilmek için 5 puanı bekliyorum =) Hemen istediğim gibi yapamıyorum ama alım yaparken bu şart yoktur. Satış yapayım, bir iki d0landırma olursa, 3.de satamaz. Puanları yine insanlar kontrol edip alsın. Mesela ben etik olarak bu mesajları yazarken "işte şunu satacaktım ama satamıyorum" deyip mesajlara da insanları çekebilirdim. Bunu da yapmıyorum. herkes böyle olmayabilir evet doğru. Fakat mobil onay ve kimlik onaylı olanlara açılabilir 5 puan şartı aranmadan.