CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rank Math Pro sürümüne geçsem faydasını görür müyüm, bariz avantajları var mı?
Hocam ben Yoast kullanıcısıyım ancak şöyle söyleyeyim.
Rank Math pro fiyata göre bedava bir eklentidir ve çok faydalıdır ama siteniz önemli.
Eğer bir blog siteniz varsa 100 200 yazı varsa Yoast kullanın. Schema eksiğini şema oluşturucu sitelerden halledebiliyorsunuz.

Ancak woocommerce bir siteniz varsa veya blog konu sayınız çok fazlaysa en azından sitenizin bir geliri varsa çekinmeden alın derim. Ban göre en güzel özelliği scheması. Aynı kodnuda multi schema uygulanabiliyor yazıda konuda youtube videosu varsa ona bile schema uygulayıp sonuçlarda güzel gözükemsini sağlayabiliyorsunuz.

Burada tüm özellikleri var.
https://rankmath.com/wordpress/plugin/seo-suite/

bence keyword olayı gereksiz iyi bir makale yazarsanız veya kafanızda belli bir yazı yazma stili varsa gereksiz. Yazıda puanlamayı seoya ne kadar iyi puan verdiği konuları söylüyorum. 10 senedir seo ile profesyonel uğraştığım için bana gereksiz geliyor.

Schema olayı süper onu söyleyebilirim.
Local seo özelliği sayesinde bir işletmeniz varsa logo açılış kapanış saatlerini herşeyi gösteriyorsunuz zaten bu ücretsiz sürümde de mevcut.
Proda birden fazla işyeri lokasyonunu gösterme sansınız var.
Woocommerce ürünlere seo özelliği var başlangıç seviyesindeki kişiler için fena sayılmaz.
Sosyal medya paylaşımlara logo imzası ekliyor güzel özellik.

En iyi yanı pro alırsanız birçok sitede kullanabiliyorsunuz.
Siz rank math pro özellikler+wocommerce+video özellikleri yoast üzerinde alsanız 1 site için senelik 199 dolar Yoast bunları 3 parçaya bölüp tek site için satıyor.

Rank math sınırsız sitede kullanabiliyorsunuz ve sadece 59 dolar.
Senede dolar 9 desek yuvarladım 540 tl ayda 45 tl

Eğer kapsamlı bir siteniz varsa çok yazı yazıyorsanız iyi kazandırıyorsa kesin alın derim. Mesela siteniz blog makale sitesi ise ve hep yazı yazıyorsanız 1000 tl ayda getirse bile alın woocommerce satış ise alın.

Eğer basit bir siteniz varsa gerek yok
Yoastla idare edebilirsiniz. Schemayı da manuel halledersniniz. Benim woocommerce sitem yoksa zaten gerek yok. Bence en güzel yanı video scheması gibi bazı özel schmalara sahip olması alınırsa onun için bile alınır geriye kalan 70 özelliği beni ilgilendirmiyor açıkçası

Rank Math ayarları zordur gerçekten ayarlarının düzgün yapılandırması için profesyonel birine ihtiyacınız var. Öyle eklentiyi yükledim gibi bişey değil.