Merhaba arkadaşlar,

Makine üretim takip sistemi yazmaya çalışıyorum, hemen yapmak istediğimi size örnek vererek anlatayım.

Örnek: 5 farklı yerde yer başına 4 adet düğme üreten makinemiz var, her biri günlük ortalama bin - 2bin arası üretim yapıyor. Şu an bu girişleri manuel olarak el ile yapıyoruz, gelecekte elle giriş yapılmayacak gerekli malzemeler alınıp makineden veriyi direkt olarak çekeceğiz.

Şu an bu girişleri Excel'de yapıyoruz, Excel yapısını hemen örnekte göstereyim:

Şöyle bir mantığımız var, tarihler iki satır kaplıyor. Üst satır gündüzü, Alt satır akşamı temsil ediyor. Makine 1 e ürün ve adet sayısını giriyoruz ve bu şekilde veri elde ediyoruz.

Bu tasarımı ilk olarak C# ile denedim, datagridview ile Excel dosyasını çektim, içerisine veri girişini sağladım buraya kadar çok güzel gitti lakin yeni bir makine eklemek ve bunu her aya entegre etmek sıkıntılı bir durum sonuç olarak bu verileri ay ay çekiyoruz. Başka bir eksisi ise C# da bu 5 yere bir yer daha eklemek veya çıkarmak istediğimizde oluşan sıkıntı butona basıldığında yeni Excel oluşturup bunu her aya entegre ettirmek ve makineleri girmek. C# ile baya bir uğraştım sonra askıya alıp PHP ile MYSQL kullanarak yapmaya çalıştım bu seferde orada aylara ayıramadım.

Siz ne önerirsiniz? Daha önce böyle bir sistem yazan varsa önerilerini dinlemekten mutluluk duyarım. Sizce C# ve PHP haricinde başka neleri kullanabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.