Yandex'in son yıllarda pazar payını arttırmasında ki sebeplerden biri birçok telefonda varsayılan arama moturu olarak Yandex gelmesi, hatta bilgisayarda chrome dışında ki tarayıcılarda yandex varsayılan arama motoru, teknoloji ile arası pek iyi olmayan kitlelerin çoğu varsayılan arama motorunu değiştirmiyor, bu da yandex kullanım oranının artmasına katkı sağlıyor. Buna ek olarak bir kesimde Google'u sevmediği için geçiyor ama bu oranın %10'u geçtiğini sanmıyorum. Gelelim Yandex Google karşılaştırmasına, iki arama motorunu da karşılaştırdığımda arama sonuçları olarak Google'dan memnunum ve daha iyi sonuçlar alıyorum. (bunu Google Partner olarak söylemiyorum) bu bir tercih meselesidir, size göre yandex iyidir başkasına göre bing. Yandex'in Türkiye pazarında Google'u geçmesi kısa vadede çok zor. gözüküyor.

Reklam konusuna gelirsek Yandex Direct'i uzun bir süredir aktif olarak kullanıyorum. Öncelikle Türkiye'de pazar payı düşük ve orayı kullanan kitleye reklam yapıldığında dönüşümler daha düşük seyrediyor. Pazar payını bir kenara bırakırsan Yandex Direct sunduğu özellikler ve optimizasyon imkanları ile kesinlikle Google Ads'in çok gerisinde. Uzun yıllardır gelişimini takip ediyorum ve Yandex Direct'in, sunduğu özelliklerle Google Ads'e yaklaşması çok zor gözüküyor.