ModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 yıldır bizzat canlı canlı canlı denedim hocam. siteniz isterse en güzel kodlamada olsun iç optimizasyonu kusursuz olsun, isterseniz türkiyenin hatta dünyanın en büyük sitelerinden doğal backlinkleriniz olsun ve siz kelimenizde 1.sıraya oturun, rakibiniz dandik sitesiyle iç optimizasyonu sıkıntılı dahi olsa ve dış seosu 3 5 çöp backlink olsa. ama reklam çıksa 2 3 gün içinde sizin üstünüzde çıkar.

seo eşittir hit!

ben bunu şöyle tecrübe ettim.

x sitemin da değeri 1 bakın 1 diyorum. adwors reklamı 2 yıl kesintisiz çıktım ve benim sitem hiç bir backlink almama rağmen 3.sırada çakılı kaldı sabit kaldı yani reklam dışında sıralamadan organik hitte aldım. ben bu siteye reklam çıkıyorum diye backlink almadım eğer alsaydım çok rahat bir kaç linkle 1.sıraya otururdum.

şuan aylardır reklam çıkmadığım da pa değeri güzel olabilecek bir siteme aynı benzer kelimede iç ve dış seo çalışması yapıyorum ama hiti yok ve hiti olmadığı için, normalde yaptığım iç dış seo çalışmasına göre 1.sırada çakılı durması lazım ken 10.sıradan 9 a gelip geri iniyor. aldığım dış backlinkler belkide alınabilecek en güçlü sitelerden alınmıştır ama hit olmayınca bir halta yaramıyor. biliyorum ki şuan bu siteye günlük 100 200 az bir hit bassam direk 1.sırayı alıcam.

özetle ne yaparsan yap nekadar kusursuz çalışırsan çalış hitin yoksa google sallamıyor seni. çünkü düz mantık olarak düşünürsen google algoritmasıda bu şekilde değerlendiriyor siteni. iç çalışman var dış seo olarak siteler seni tanıtıyor ama katma değerin yok ziyaretçin yok bu yüzden yukarı atmıyor seni.

ben bunu yaklaşık 4 yıldır deniyorum ama olay tamamen bu hocam.
Siteye yeterli sayıda ziyaretçi gelmesini, sitenin test edilmesi olarak düşünmek gerek. Test sonucu önemli. Test edilmeyen, haliyle de test sonucu bulunmayan bir siteyi Google nasıl değerlendirsin?