Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim normal mesleğim yazılımla alakasız bir meslek. Pandemi döneminde üniversite yüküm biraz hafiflediğinde Udemy üzerinden Sadık Turan'ın 110+ saat komple uygulamalı web geliştirme kursunuz satın aldım. 2 Yıl içinde Full stack öğrendim. Web alanı için bu konuda size tavsiye verebilirim. Html, css ve javascript 1 Yılımı aldı ancak iyi seviyede öğrendim. Ardından c# .net core mvc ile ilerledim. Web alanında ilerlemek istiyorsanız html, css ve javascript öğrenmelisiniz. Özellikle javascript ciddi kazanç sağlayabileceğiniz bir alan. 1.5 Yıl sonunda Udemy kursunu bitirip Bionluk freelancer platformuna atıldım. 1 Ayda sadece html, css ve js ile 2.5 - 3k gelir elde ettim. Hayatınızın herhangi bir bölümünde freelancer olarak ek gelir elde edebileceğiniz alanlar. Kitap tavsiye etmiyorum çünkü kursa daha anlaşılır ve uygulamalı. Udemy üzerinden bir kurs alarak başlayabilirsiniz. İlk dilinizi öğrenmek uzun sürecektir ancak 2. dilinizi 1 aydan kısa sürede öğrenebilirsiniz.
Eğer web alanında ilerleyecekseniz:
Html > css > javascript > Back end dili
şeklinde ilerlemelisiniz. Back end olarak Php, mvc, node js gibi herhangi bir dil öğrenebilirsiniz. Her dilin kendine ait artı ve eksileri mevcut. Üniversite okumasanız hatta farklı bölüm okusanız bile peşini bırakmayarak öğrenebilirsiniz. Ben 1.5 Yıl boyunca neredeyse her gün 1 - 2 saat çalışarak öğrendim.
Hocam elimize sağlık tavsiyeleriniz için teşekürler ederim 🙏