Bilgiye erişimin engellenmesini / kısıtlanması talep edenler zaten hali hazırda yeteri bilgisi olmayan ve öğrenime kapalı kişilerdir.

Dijital dünyada, bu sosyal medya bile olsa (sosyal medya bilgiye erişimin en büyük kollarından biridir bazılarının bunları boş vakit geçirmek veya şaklabanlık yapmak için kullanması bu durumu değiştirmez) engellenmesi kendi ayağına sıkmakla eş değerdir. Ülkede böyle bir durum yaşanması halinde zarar gören sadece biz olacağız. Emin olun sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de erişiminin kısıtlanması onlara fazla zarar vermeyecektir. Amerika, Çin, Rusya vb. gibi bir otoriteye sahip olmadan bu tür devasa şirketler sizi pek iplemeyecek çözüm masasına oturmayacaklardır. (Bknz: PayPal'ın yasaklanması)

Diğer konuya gelecek olursak, değil sosyal medyanın engellenmesi bireysel kullanıcılara interneti komple kesseler garip bir şekilde yine sesimiz çıkmaz.