moncen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BENIDE KOVDUN ulkemden vay be bana kalırsa kım gelırse gelsın kımse karısmasın
herkes ekmeğın de ama o surıyelı bu afgan dıye ayılıyor sankı sadece turkler OSMANLI IMPARATORLUĞUN dan ıbaretmıs gıbı ona kızıyorum
unutmayın OSMANLI ımparatorluğu sadece oğuzlara aıt bır boy dıer boylar bırden ortadan kaybolmus gıbı o afgan bu pakıstanblı otekı kırgız dıyorsunuz ona ayar oluyorum
zaten afganlar yılalrdır savasıyor bunun aksını ıdda edemezsın yılalrca ruslarla daha sonra da abd ve nato ıle savastılar nefes almak onlarında hakkı tabıban zaten abd ıngılız ısraıl dennklermı yetıstırdı benyetıstırmedım ama adamlar huzur bulacaksa gelın
kımsenın ısını elınden alacaklarını dusunmuyorum ama
geçen vıral olan bır dayı vardı ıkı tellıye gıtmıyor anası babasıda nazlıyor 200 mılyon yomıyeye oglen yemeğıne ısten kaçıyor beğenmedınız
surıyelı afgan 120 mılyona çalışıyor onlar olmasa ayakkabı gıyemıyecen dıyordu
herkes çocuğunu nazladığı ve masa bası ıs ıstedığı ıcın bunlar yasanıyor
ee o dayı 13 yasında bahsettı aynı yaslarda benım suan 65 yas ustu amcam dayılarının yanına gıtmıs 13 yasların da eskıden de anlatırdı adam 50 senden fazla ıstanbulda
eskıden 15 yas olunca evlılık çağı geldı denırdı
oda 21 oldu
ee mılelt çocuk cocuk dıye dıye kendı çocuğunu pasıfıze ettı
yalan yok 15 sene once bıze denılenı yasıyoruz yarın boyle gıderse sokakda çalışacak ınsan kalmıyacak 2013 lerde ınsaatta amelelık yaparken buyukelr sunu derdı ılerde ne usta ne amle ınsaata gıdecek adam kalmıyacak dıyorlardı
harbı kımse rahatını bozmak ıstemıyor
kendımden ornek vereyım 30 yaına basıcam 11 gun sorna tam 10 yıl once ınsaat falan vız gelırdı sımdı kendım de aylaklığa alıstım metro turızımde bılet kesıyorum 3 kuruk maasa asgarı ucretın yarısnın ınsaatcılara bılet kesıoyurm yomıye 150 lıra gıtmıyorum artık oyle bır aylaklıa alıstımkı
bakın kendımden ornekler verdım kımse kusura bakmasın afganı suroyelısı ozbekı turku kurdu laz gurcusu herkes
ıcınde kotusu var
benım urfalı arkadasım var bazıda tanıdım turk arkadas terazıye koysam kurt arkadas 10 kez ağır basar
kalleslık sırftdan vurmak ırklara ozel bısı dığıldır
bır elın parmağı gıbı dusunun tum yahudıler veya ermenıler yada yunanlar hepsı bır değıldır ıllakı ıcınden de ıyı vardır
tum orta doğu veya orta asya ınsanları da kotu değıldır ıllakı ıclerınden kotu vardır
Demogoji yapma kardeşim. Benim vergisini verdiğim, üstünde savunmak için benim şehit olduğum, işini imkanını huzurunu benim sağladığım ülkeye bana sormadan sığınmacı alamazsın nokta. Yaparsın referandumunu bu ülkeyi yöneten HALK istiyorsa alırsın. Öyle kafana buyruk sığınmacı doldurursan günün birinde bu halka hesabı verirsin. 1 kişi at gözlüğünü çıkaramadığı için istiyorsa bunları bin kişi de kendi yarınını, çocuğunu ve milliyetini düşündüğü için istemiyor bu korkak erişkin savaş kaçkınlarını.