Hoxam soğandan da sarımsaktan da nefret ediyorum. Domates de sevmiyorum sadece saf kıyma yapcam 😅. Yağı tavaya dökcem kıymayı atcam sonra yağ bitince tekrar yağ ve kısık ateş doğru mudur
soğandan nefret ediyorsanız tatlı kırmızı biber var şöyle dolgun olanladan kullanırız. yarım kilo kıyma için hesap edelim, 3-4 çarba kaşığı yağ biraz ateşüstünde bekletin kontrol etmek için doğradığınız bir parça biberi çatala takıp yağı bakabilirsiniz. biberi doğrayın içine atın hafiften karıştırın, yağ yeterli gelmezse az ekleyin 10 dakika kadar kavurun kısık ateşte, sonra kıymayı ekleyin, kıyanın piştiğini anlarsınız, bimdeki kıymalar çabuk pişiyor nedense

neyse. kıymanın pişmesine yakın yarım çay bardağı sıcak su ekleyin sonra tuzunu katın (tuzu erken koymayın kıyma sertleşir), hamburger ekmeği ile yiyecekseniz kıymanın kapağını kapatıp dinlenmeye bırakmadan dilim kaşarları üzerine atın, spatula ile alıp kaşarı bölmeden ekmeğin içine koyun, ketçap ve mayonez iyi gider, fakat kaşarla kekik güzel olmayabilir (önceki yazdığımda kekik demiştim). bir tutam çok az marul veya kıvırcık parçası, birazcık maydonoz, varsa taze soğan (soğan sevmiyorsanız roka veya tere)
tabi dediğiniz gibi de olur
afiyet olsun