Etik olarak hesabı sana vermesi gerekiyor.
Teşekkür ederim, aynı düşünceye sahibim kendisine de aynı şekilde söyledim.
Hem haklısınız hem haksızsınız. Rozet hizmeti aldığınız için kişi size gerekli işlemi yapıp rozeti teslim etmiş. Distrokid label paketini almışsa size ait (böyle bir şey varsa) paneli size vermesi gereklidir.
Arkadaşa vereceğiniz paraya 1 yıllık bireysel distrokid hesabı alıp dilediğinizce şarkı atıp düzenleyebilirdiniz.
Haklısınız, bana ait olan özel bir erişim hakkını elbetteki bir başkasının kontrolüne bırakmam çok doğru değildir. Bana kendisinin beyanında "en başında bunu bana söylemedin şartlar belli" tabiriyle bir cümle kurdu. Ben bütün herşeyi baştan sona kadar okudum ve eksiksiz olarakda konuşmaları logladım. Ben hadi müşteriyim bilmiyorum, bunu bana söylemen gerek? Hadi söylemedin diyelim konu içerisine bunu madde olarak eklemek zorundasın.
Yani ne söylersek söyleyelim bu durumda arkadaşın da kalbini kırmak istemiyorum ama haksız. Limited firması olarak bütün herşeyin gelirini ve giderini mecburen kayıt altına almak zorundayım. Bugün avukat ile görüştüm durumu belirttim bana kendisine söyle konuş uzlaşma yolu olduğu zaman uzlaşmak istemiyoruz olarak not düşeriz diye belirtti. Kötü ve aksi bir durum yok elbetteki, benim takıldığım durum şudur;
Bana ait olan özel bir mülkü, benim iznim-bilgim-musadem dışında hiç bir kimse kullanamaz. Bu arkadaşa yarın bir şey olsa, bir talebim olsa kendisine söylesem maddi beklenti talep etse, yarın bir telif-ihtar gibi durum olsa kendim yapmam gereken durumları kendisine söyleyerek ağız eğmek zorunda kalacağım ve buna benzer bir çok neden var.
Konuyu açma sebebim şikayet değildir. Çocuk değiliz ancak ben önce olumlu konuştum eğerki sonucunda ben mağdur olacak isem ve bana ait olan özel bir mülk başkası tarafınca kullanılır durumda olacaksa ben şahsen yargı yolu açık olmak üzere veririm dilekçemi gönderirim avukatı gidilir gelinir fark etmez.
Ben dün akşama kadar bu konuya vakıf değildim dün akşam haberim oldu. Ben zaten şirket avukatı ve iki ayrı sanatçı arkadaş ile görüşerek durumu ögrendim. Ancak arkadaşa bir şey demiyorum sonuçta bu onun işi, iş bilenin işine karışmak bizim haddimize değildir. Ben sadece doğrusunu bildiğim bir konuyu burada sizlerin değerli görüşlerine dayalı olarak fikir ve öneri dahilinde ögrenmek adına açmış bulundum.