Merhaba,
Şuanda ismini vermek istemiyorum ancak kısa ve öz bir şekilde bir konu anlatmak istiyorum. Forum da bir arkadaşımız Youtube resmi sanatçı kanalı hizmeti sağlıyor idi, konuştuk ve işlemlere başladık. Konuştuğumuz gibi işlemler tamamlandı ve rozet alındı.
Distrokit (telefon onay) kendi telefonuma geldi. YouTube kanalıma ait e-posta ve şifre bilgilerimi verdim kanalı bağlayarak işlemleri tamamladı. Dün akşam iki ayrı sanatçı arkadaşım ile oturuyorduk bu konuya değindik. Ben ücretini verdim arkadaş bana resmi sanatçı kanalı işlemi için fakat dün akşam kendisine yazdım benim müzik yüklemem ve marketlerde dağıtmam gerek dedim. Bana kendisi veremeyeceğini bunu en başında ona söylememiş olmam nedeniyle vermeyeceğini söyledi.
E-posta bana ait, şifre ve telefon bilgileri de bana ait. Distrokit onun hesabı tabi ben bilmediğim için kendisi bu işlemi sağlamış. Şimdi ben müzik yükleyeceğim marketlerde dağıtmam gerek, güncellemeler yapmam gerek, şarkı adlarını ve diğer bilgileri güncellemem gerek sürekli bu arkadaşa ulaşıp da bunlarımı söylemem gerek? Her işlem için para vermemiz gerek yada, müzik yüklemek için al bunu yükle neyse ücreti verelim gibi bir şeymi söylemeliyiz?
Bana söylenilen şu; Sen bana sürekli müzik yüklerim demedin. Sen benden rozet hizmeti aldın gerisi beni ilgilendirmez tarzı oldu kısacası. Şimdi ben arkadaşa ödemesini yaptım, ancak bana ait olan özel bilgileri bana vermesi gerekiyor. Yarın bir sorun olsa telif veya benzeri bir durum benim bunları yapmam gerek ama yapamıyorum. Yarın bu arkadaşa Allah muhafaza yine bir şey olsa ben ortada kaldım? Kanaldan yüklenen parçalar sadece YouTube de paylaşılıyor ancak Distrokit üzerinden bütün marketlerde yayınlanıyor.
Şimdi size soruyorum haklı mıyım? Haksız mıyım? Ben kendisine yazdım bu durumu bana veremeyeceğini söyledi. Daha doğrusu kendi bilgilerinde olduğu için kısacası "adım var, icraatim yok" vesselam bu hususta fikri ve önerisi olan varmıdır?