Merhaba Arkadaşlar Resmi bir Kurumda Bilgi işlemciyim ilk kez Başıma Gelen Elektirik gidip Geldi Güç Kaynagı olmasına Rağmen sanırım Sunucu Ana Kart Yandı İBM SERVER Başlarken
(0xFF) Unrecognised IMM Progress code, Please check IMM Status Hatası Alıyorum Netten Baktım Atlatma için Sunucu içerisinden J15 jack ını 1 ve 2 den 2 ve 3 e alın demiş onu Yaptım tüm parçaları sötüm Taktım ama Sunucu Açılış ekranına bile gelmiyor Fanlar Çıldırmış gibi hiç durmadan en yüksek devirde çalışmaya Başlıyor Bu konu Hakkında Yardımcı olabilecek varmı dır
Sunucu 5650 M5 Serisi Ana Kart Elinde Olan veya Hata için çözüm önerisi olan Arkadaşlar Varmıdır. Veya Yönlendirme Yapa bilecek arkadaşlar çok sevinirim
CMOS resetlemek için aşağıdaki şekilde anlatım mevcut. CMOS Pili ÇIKARTMADAN yapmanız gerekmektedir.
Bu yönteme göre Jumper pin'ini 2 ve 3 üzerine aktarmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızı söylemişsiniz ancak doğru şekilde uyguladığınızdan emin olabilmeniz için yine de yöntemi anlatıyorum.
1-) Sunucunun Power Supply'leri üzerinden çıkartılır ve pin 2 ve 3 üzerine aktarılır. 60 Saniye beklenir ve tekrardan 1 ve 2'ye takılır. Sonra Power Supply tekrar sunucuya takılarak sunucuya start verilir.
x3650 M5 sunucunun üzerindeki CMOS Switch ne yazık ki reset işine yaramıyor ve Jumper dışında bildiğim bir yöntem yok. Bu şekilde sorun çözülmüyorsa anakart değişimi zorunlu olacak gibi. Yine de tüm kompenentleri tek tek takmanızda fayda var, belki yedekleri kurtarma şansınız olabilir. (Tek işlemci 4-8GB ram gibi)