@taksimcw; arkadaş adına ben sizden özür dilerim hocam. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere, ezan sesini sevmeyebilirsiniz. Ancak saygıyla, merhametle yaklaşmanız size en yakışandır. Çoğunluğunun 1.40m olan bir sınıfta, tebeşirleri 2 metrelik bir mesafeye koymanız yakışı kalmaz değil mi? Boy ortalamasına göre bir karar verilir. Aynı şekilde çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede, aynı Hristiyanlığın olduğu gibi Müslümanlığın da ibadet saatlerini haber eden bir ses, bu kadar da kabul edilemez olmamalı. En azından sevmiyorsanız da, saygıyı haketmeli. Seviyoruz sizi
@beachturk; Hocam bir Müslüman olarak söylüyorum, genel olarak forumdaki tavırlarınız çok iğneleyici ve sert. Dinimiz hoşgörü ve merhamet dinidir.
Hoşgörü, kabul etmek değildir. Kimse size kabul etmediğiniz bir fikri zorla kabul edin demiyor. Hoşgörü, karşıt düşünceye de ılımlı, gönül kırmadan yaklaşabilmektir.
Saygı hakedene gösterilir tarzında bir yorum yapmışsınız, buna siz mi karar veriyorsunuz saygının kimin hakedip haketmediğine? ya da
Taif'te öldüresiye taşlanmasına rağmen, ''Helak etme ya Rab! Taiflilere iman nasip et!'' diye dua eden Peygamber mi?
Gittiğiniz yol, Müslümanlığa biraz uzak olan herkesi, Müslümanlıktan
daha çok soğutacak cinsten.
Siz bir Müslüman olarak; Müslümanlığı/İslam'ı temsil ettiğinizi unutmayın. Attığınız her adım, konuştuğunuz her söz; ait olduğunuz İnanışa ya da Zümreye zarar ya da fayda verir. Siz, forumda gördüğüm üzere özellikle İslami konularda İSLAMA zarar veriyorsunuz.
Bir insanın da size kalkıp da,
ya şurayı yanlış biliyormuşum dostum, teşekkür ederim, beni düzelttin dediğini görmedim. Herkesle bir tartışma. Herkesle bir münakaşa.
İslam'ı koruduğunuzu zannediyorsunuz, ancak İslam; saygısızca, sertçe, merhametini kaybederek korunacak sıradan bir din değildir. Merhamet dinidir. Saygı dinidir.
He diyebilirsiniz ki,
buna sen mi karar veriyorsun?- Bakara Suresi, 263. ayet: Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden eziyet gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, yumuşak davranandır.
- Al-i İmran Suresi, 159. ayet: Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.
- İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez. (Buhârî, Tevhid, 2)
- Hazret-i Ayşe vâlidemiz:Yâ Resûlallâh! Sihir yapan kimseyi teşhir edip rezil rüsvâ etsen olmaz mı? dedi.
Allah Teâlâ bana şifâ verdi, ben de insanlar üzerine şerri yaymak ve onlara kötülük etmek istemem. (Buhârî, Edeb, 56) - Hayberin fethinden sonra bir kadın Allah Resûlünün yemeğine zehir koymuştu. Resûlullah eti ağzına aldığında zehirli olduğunu fark etti. Yahudî kadın yemeğe zehir koyduğunu îtirâf ettiği hâlde, Hazret-i Peygamber o kadını affetti. (Buhârî, Tıbb, 55; Müslim, Selâm, 43)
Siz, İslam'a alenen saldırı olsa dahi(ki burada kimse öyle bir saldırıda bulunmuyor. Bazı arkadaşlarımız fikir beyan etmişler, saygıyla oturulur tartışılır.) sizin yapmanız gereken yaklaşım, ılımlı bir eksende, yaklaşımınızın dini temsil ettiğini hatırlayarak davranmanız gerek.
Üslubunuzu, ait olduğunuz, temsil ettiğiniz dine en yakışır şekilde oluşturmanız dileğiyle...