Hocam peki link verilecek siteleri nerden bulabiliriz acaba? Örneğin benim ürün tanıtımı sitem var ve 3 yıldır pasif durumda bununla ilgilenip aktif tutmak istiyorum. Bazı kelimelerde ilk sayfada olduğum halde sıralamada 4-5. sıradayım ilk sıradakiler zorlu rakipler de değil. İlk sıralara gelmek için ne yapmak gerekli acaba
Hocam sektörünüzle alakalı sitelere mail atabilirsiniz. "Backlink almak istiyorum" gibisinden. (r10 tanıtım yazısı kategorisinden sizin sitenizle alakalı sitelerden de alabilirsiniz.)
Herhangi bir içeriğinizle alakalı olarak forumlarda konu açılmışsa o konudan bir link paylaşabilirsiniz. (Açılan başlığın güncel olmasını tercih ediyorum ben genelde. Gidip 2008 de açılan bir başlıktan pek link almadım. )
Medium, blogspot gibi büyük sitelerden birer blok oluşturup link alabilirsiniz. (Tabi bunlardan link almanın da belirli raconları var. Yani o blogları da içerikle beslemek lazım dönem dönem.)
Link alacağınız sitelerin sizin sitenizle birebir aynı sektörde olmasına bence çok gerek yok. Ama kendi sektörünüzden bir siteden alırsanız daha avantajlı olabilir.
İyi çalışmalar.