white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tüm dünya yanılıyor olamaz sanırım. Evet arkadan çarpan suçludur. Çünkü öndeki araca yapışmaması gerekmektedir. Bir kazada ani fren yapan değil ona arkadan çarpan acemidir ve kullanmayı bilmiyordur.
Yağmurlu bir günde yaya geçidinde bekleyen bir yayaya yol verdim. Adam geldi bana arkadan yapıştırdı. İndim arabadan bende çizik yok adamı ön taraf dağılmış. İstiyor musun tutanak dedim. Biliyor bir halt çıkmayacağını söylene söylene gitti. Beter olsun. Araba kullanmak sakinlik ister, aceleye gelmez. Öndeki araca çarptınız o da çarpma etkisi ile yola ani fırlayan yayaya çarptı bunun vebalini kimse ödeyemez.
anlatmaya çalıştığım sanırım tam olarak anlaşılmamış. hocam önünüzde 3-5 saniyede bir ani fren atan ve daha frene dahi basmasını bilmeyen biri varsa bu söylediklerinizin hiç biri işe yaramaz. 20 yıllık şoförüm belki 15 sefer araç değiştirdim otomatik olsun manuel olsun sedan suv her tür aracı kullandım ve başıma böyle bişey geliyorsa bu benim acemiliğimi göstermez. önümdeki kullanıcının tedirginliği yüzündendir.