daha 2 ay önce başıma gelen olayla aynısı. önümde bir acemi sürücü ikiye bir ani fren yapıyor ister istemez tedirgin oluyorsun. bir oldu iki oldu üç oldu derken dördüncüde yapıştırdık arkadan. kamera kaydı dahil herşey var. lakin trafik denetlemeye bile sormama rağmen yüzde yüz kusur bizde çıktı. neymiş efendim şehir içi de olsa takip mesafesi 2 araç kadar olacakmış ve öndeki aracın karşısına ne çıkacağı meçhulmuş. belki bir hayvan vs aracın önüne atlayabilirmiş ve ani fren atması normalmiş. kişisel görüşüm bu kuralın acilen değişmesi yönündedir. arkadan çarpan her zaman suçlu olmamalı. afedersiniz öndeki araç sürmeden haberi olmayan dingil! olmadık yerde ani fren atacak. arkadan çarpan her zaman suçlu olacak. böyle bir kural olabilir mi ya!!
Hocam tüm dünya yanılıyor olamaz sanırım. Evet arkadan çarpan suçludur. Çünkü öndeki araca yapışmaması gerekmektedir. Bir kazada ani fren yapan değil ona arkadan çarpan acemidir ve kullanmayı bilmiyordur.
Yağmurlu bir günde yaya geçidinde bekleyen bir yayaya yol verdim. Adam geldi bana arkadan yapıştırdı. İndim arabadan bende çizik yok adamı ön taraf dağılmış. İstiyor musun tutanak dedim. Biliyor bir halt çıkmayacağını söylene söylene gitti. Beter olsun. Araba kullanmak sakinlik ister, aceleye gelmez. Öndeki araca çarptınız o da çarpma etkisi ile yola ani fırlayan yayaya çarptı bunun vebalini kimse ödeyemez.