Herkes gibi ben de aynı düşüncedeydim fakat yakın zamanda karşıma çıkan gönderilerden aklımda kalanları paylaşayım;
1- Zeytin bakım ister, çam ya da diğerleri istemez.
2- Bir uzman zeytin dikersek bahçe olur, çam(temsili ağaç olarak kullanıyorum) dikersek orman olur diyordu.
3- Zeytin ağacı dikimi için belirli mesafe olmalı, diğer ağaçlar için gerekmez.
4- Ekolojik denge sağlanamaz. Yani zeytin dikildi, çam ağacına gelecek olan börtü böcek vs zeytine gelmeyecek. Gelse bile bakım sebebiyle ilaçlama adı altında öldürülecek.
5- Yanan yerlere ağaç dikilmemeliymiş, hatta o bölgeye orada yetişen ağaç türü dışında ağaç dikilmemeli. Bunun sebebi de yıllardır orada yaşayan ağacın o bölgenin iklim ve toprak şartlarına göre kendini adapte etmesiymiş.
Aklımda kalanlar bu şekildeydi. Ben yanan yerlere ağaç dikilmesi taraftarı değilim fakat kırsal alanlardaki boş -kamu- arazilerin o bölgenin şartlarına uygun şekilde ağaçlandırması yapılarak önce ilgili bölgeye gelir desteği sağlamasını sonrasında iç pazarda halka sunulması gerektiğini düşünüyorum. Fakat böyle bir şey yapılsa bile oradaki köylüler arasında tartışmalar yaratacak, birileri birilerini kayıracak, siyasiler tüm bölgeyi sömürecek gibi gibi sonu gelmeyen bir sömürü düzeni oluşturacaktır.