Videodaki ironi nedir biliyormusunuz?
Bir suriyeli afganlardan sikayet ediyor sanirim 🙄
soruya donersek: BOP baskani basta oldugu surece, bu arap seviciligi zihniyeti yok olmadigi surece daha cok gelecekler.

Yeri gelmisken bir animi anlatayim:
Yil 2008, ben yabanci uyrukli ogrenci olarak turkiyede universite okuyordum. Bir universiteyi terk edip sinava girip baska universiteue girecektim. Ama gel gor ki ilk universiteden kaydi sildirince otomotik olarak oturum izni de iptal oldu.
Emniyete oturum yenilemesi icin basvurdum. Gerekli butun belgeler vardi. Hemen 1 ayda cevap gelmesi gerekirken 3 ay gecti ama ortada ne olumlu ne olumsuz bir cevap yok. Emniyete yabancilar subesine gidip sorguluyorum, bana sadece bekle diyorlar.
Turkiyeden cikip ailemi ziyarete gidecegim gidemiyorum cunku oturma izni olmadan cikarsan turkiyeden yuklu bir para cezasi odemek zorundaydin. Ulkemin buyukelciligini arayip durumu anlatiyorum, Araya onlari sokuyorum, onlar basvurumla ilgili bilgi almak icin emniyeti sikistiriyorlar ve bir hafta sonra oturma iznim hazir. Bende sevincle almaya gidiyorum. Ama ne goreyim:
Ben turkiyede sonucun cikmasini beklerken megerse yasadisi kaliyormusum onlarin gozunde. Ve ceza olarak 850 tl + 1 ay turkiyeden uzaklastirma cezasi aldim. O zamanin 800tl si bugunun 8000 tl si gibi birsey. Ilk gozbebegim siteyi satmak zorunda kaldim ve oylece cezayi odedim ayni hafta icinde turkiyeyi bir ayligina terketmek zorunda kaldim…

Ben, ki ogrenciydim be butun belgelerim eksiksiz iken bunu yasatan devlen, elini kolunu sallaya sallaya gelenlere hicbirsey yapamiyor. Turkiye isgal altinda, ve kimsede cit cikmiyor, ne devlette ne millette!!