Merhaba, bana kalırsa siz reklamcıdan ziyade bir pazarlama uzmanı arıyorsunuz, dijital satış kanallarına da hakim olan. Eğer çeşitli pazarlarda reklamasyon ile ön plana çıkıp farklı kanallardan da satışı artıracak çalışmalar yapan birisini arıyorsanız buna göre bir iş ilanı açmanız ve personel temini yapmanız gerekmekte.
Kısa vadede çok büyük performans beklemeniz gerektiğini de bilmelisiniz maalesef. Sorunsuz bir Satışın ne kadar zor birşey olduğunu ancak onu bizzat gerçekleştiren bilir.
Satış garantisine gelince, "Bir Pazarlamacının Ölümü" adlı kitapta da zamanında okuduğum gibi, hiç bir randevu garantör değildir. Hah, tamam bu iş kesin oldu denildiğinde bile olmayacağı aslında yüksek ihtimaldir. Buna şuan "Evet" diyen/diyecek kişi de işsizlikten bunalmış ve ya tutarsa tarzındaki kişilerden gelen başvurular olacaktır. Sonuç olan döngü yine başa dönecek ve başarısızlık+umut kırgınlığı ile yeni denemeler ve çabalar gerektirecektir.
Tavsiyem, uzun vadede bahsettiğim şekilde bir taktik düşünmeniz. Aksi halde 3-5 adwors açıp yönetmiş, bir iki e-ticaret sitesinde takılmış ve sosyal medyada klasik paylaşımlar yapmış kişilerle anca vakit kaybedersiniz... (Küçümsemiyorum, onların işi bu. Ama sizin aradığınız da o değil)
*Bahsettiğiniz profesyonel reklamcıların kim olduklarını bilmesemde benzer örneklerin satış garantisine şahsen hiç rastlamadım, zira bu hayat şartlarında hiçbir şeyin garantisi de yok, en azından hedeflere ulaşanına hiç rastlamadım ama verdikleri bütçeleri duyunca da oha dediklerim olmuştur...
Merhabalar.
Satış yolculuğu dediğimiz markalaşma ve bilinirlik, kaliteli ürün, fiyat.... gibi bir çok adım bulunmaktadır. Satış garantisi diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Satış yaparsınız ama xxx katı derseniz o iş yalan. Sıfırdan bir proje kurup büyütmek için yapılacaklar belli. Aynı ürünü n11 satıyorsa, fiyatlar yakın ise ve ürün aynı kalitede ise n11 den satın alınır. Markalaşma adına ilk adımlar atılmalıdır. Bu şekilde düşünürseniz yardımcı olabiliriz.
Satış garantisi evet biraz zor. Bunun için ilk başta sizin markanızı insanlar tanıması gerek marka bilirniliği. Sonrasında markanız tanındıktan sonra ürününüzün abd gibi bir ülkeden satın alınması için reklamı görenlere ne sunacaksınız? Ücretsiz kargo? Ücretsiz iade? 1 alana 3 bedeva gibi bir farkınız tarzınız olacak mı? Ayrıca fiyatınız rekabet anlamında rakiplerinze bakarak ne durumda... Daha bir çok şey var sorulacak cevaplanacak. Konu eksik kalmış detaysız biraz detaylandırabilirseniz belki bir şeyler olabilir. En basiti ben neden nike adidas veya x bir marka değilde sizden alayım?
2 keywordle olsaydı bu işler herkes uzman olurdu zaten bunları siz bilmediğiniz için arıyorsunuz, size tavsiyem işinin ehli birini arayın satış garantisi yerine, yoksa mevzu 2 keywordlük değil
Yine tek tek cevap vermek yerine toplu cevap vermek gerekirse;
1. Ben satış garantisi dedigimde alsin reklami cikilan urunu yuzlerce sattirsin demedim. Ama bir is yapiyorsa arkasinda dursun ki, satis olacagini da gostersin. Elbette ki, 100 lira harcayip on binlerce lira kazanilmaz.
2. Reklam acma mevzusunun hic bir zorlugu yok, 2 youtube videosu izleyerek herkes reklam cikabilir fakat burada asıl mevzu verimli reklam acabilmekte. Benim dedigim mevzu o, lutfen eksik okuyup yanlis yorumlamayin.
3. Benim istedigim mevzu, reklam cikildiktan sonra urunu herkes bilsin alsin degil, ama eger ki o reklam cikiliyorsa en azindan reklam cikildigi an satin alinsin. reklami kesersek satis dursun, bununla alakali bir sorunum yok. lutfen yazilanlari yanlis yorumlamayin

4. reklami verilecek urun zaten custom tasarim urunu, kisi zaten kendi istedigi sekilde tasarim yapacak. yani ben kalkip da sadece 50 liralik google reklamiyla nike ya da adidas'a kafa tutmuyorum
umarim meramimi bir nebze daha anlatabilmisimdir ve umuyorum ki sizler de kendi anladiginiz sekilde degil de benim ne demek istedigimi anlarsiniz. yazdiklariniz, fikirleriniz ve paylastiginiz gorusleriniz icin tek tek tesekkur ederim.
Saygilar