2020 yılının 4. ayında açtığım konuyu bugün güncellemek için doğru gün olduğuna inanıyorum. Partilerin elinde troll gücü (sadece nicelik (kaç adet trollü olduğu) olarak değil, potansiyeli olan bir ordunun kötü yönetilmesi gibi de düşünebilir) azalınca dengelerin nasıl değiştiğini gösteren çok çarpıcı bir gündeyiz.
Öncelikle şurada anlaşalım; konu siyasetle ilgili değil, konu twitter üzerinden algı yönetimi/toplum mühendisliği konusu. Bu pencereden bakarsanız sevinirim.
1- Yangınların terör örgütleri tarafından çıkarıldığına dair ve terör örgütünü lanetlemeye yönelik paylaşım ağı
2- Yangınları söndürecek gerekli donanıma (uçak/helikopter vs.) neden sahip olunmadığı ile ilgili paylaşım ağı
3- ve dün-bugün de yangın bölgesinde çay dağıtılması ile ilgili paylaşım ağı
Öncelikle 1 ve 2 arasında istatistiksel olarak kazanan 2 oldu, bunun ne kadar inanılmaz bir şey olduğunu umarım herkes fark ediyordur.
3 ise, 1 ve 2 ye göre daha yıkıcı bir hızla ilerliyor, burada da çok ama çok ama çok ama çok önemli bir husus var. Bu 3. maddenin doğrudan hedeflediği RTE, normal bu anahtar kelimeye olumsuz tweet sayısı arttıkça hazırda bekletilen paylaşımlar bir anda devasa bir hızda büyür ve özelikle trend topic listesinde karşıt gündemleri geri sıraya atardı. Ben dünden beri bunun da böyle olmasını beklerken hala gerçekleşmemiş olması çok şaşırtıcı.
Bugün vakit bulabilirsem önden analizlere başlayıp 4. maddenin ne olacağını trendlere girmeden paylaşmaya çalışacağım.
ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ !!!
Bu konuların daha çok konuşulmasını en çok isteyenlerden biriyim fakat bunu siyasi tartışmaya çekmek isteyen çok kişi oluyor. Burada sadece analiz yapıyorum. Sadece şunu anlamanız yeterli r10 da yer alan kişiler (teknoloji ve internet alemi ile arası normal halka göre çok daha iyi olanlar olduğuna inanan biri olarak) aslında elinde ne kadar büyük bir güç olduğunu anlamalarını istiyorum. Sizin bir instagram hesabınızdaki paylaşım, bir web sitenizdeki gönderi, sözlükler için 3 kuruşa sattığınız/satın aldığınız entryler sadece biraz daha planlı ve daha fazla sayıda yapılınca ne kadar büyük algı değişimine neden olabiliyor, doğruyu gün yüzüne çıkarabiliyor ya da yalanı doğru gibi gösterebiliyor bunu görmeniz dileğiyle...