Backlink Nasıl Alınmalı?
Backlink alırken kendi siten için link alıyormuşsun gibi davranma. Gerçekten bir başkasının sana link verdiğini düşünerek al o linki.
Nasıl Mı?
Hani sen içerik yayınlarken dış link vermen gereken siteye, abartmadan bir adet dış link veriyosunya. Hah işte link alırken de bu mantıkla al. Ki Google'da o linki senin değil site sahibinin kendi inisiyatifi ile yerleştirdiğini sansın.
Bu bu kadar basittir. Yok makale 300 kelime olmalı, içinde 3 tane link olmalı, anahtar kelimeden link çıkılmalı, çıplak link olmalı vs vs. kalıplardan kurtulmak gerek. Ben bundan 2019 yılında kurtuldum. Ve bunun faydasını çok gördüm.
Not: Haber sitelerine vs laf atıyoruz eleştiriyoruz ama bizimde işimizi layıkı ile yapmamız lazım. Layıkı ile iş yapınca haber siteleri geçiliyor.
Hocam peki link verilecek siteleri nerden bulabiliriz acaba? Örneğin benim ürün tanıtımı sitem var ve 3 yıldır pasif durumda bununla ilgilenip aktif tutmak istiyorum. Bazı kelimelerde ilk sayfada olduğum halde sıralamada 4-5. sıradayım ilk sıradakiler zorlu rakipler de değil. İlk sıralara gelmek için ne yapmak gerekli acaba