Merhaba, bana kalırsa siz reklamcıdan ziyade bir pazarlama uzmanı arıyorsunuz, dijital satış kanallarına da hakim olan. Eğer çeşitli pazarlarda reklamasyon ile ön plana çıkıp farklı kanallardan da satışı artıracak çalışmalar yapan birisini arıyorsanız buna göre bir iş ilanı açmanız ve personel temini yapmanız gerekmekte.
Kısa vadede çok büyük performans beklemeniz gerektiğini de bilmelisiniz maalesef. Sorunsuz bir Satışın ne kadar zor birşey olduğunu ancak onu bizzat gerçekleştiren bilir.
Satış garantisine gelince, "Bir Pazarlamacının Ölümü" adlı kitapta da zamanında okuduğum gibi, hiç bir randevu garantör değildir. Hah, tamam bu iş kesin oldu denildiğinde bile olmayacağı aslında yüksek ihtimaldir. Buna şuan "Evet" diyen/diyecek kişi de işsizlikten bunalmış ve ya tutarsa tarzındaki kişilerden gelen başvurular olacaktır. Sonuç olan döngü yine başa dönecek ve başarısızlık+umut kırgınlığı ile yeni denemeler ve çabalar gerektirecektir.

Tavsiyem, uzun vadede bahsettiğim şekilde bir taktik düşünmeniz. Aksi halde 3-5 adwors açıp yönetmiş, bir iki e-ticaret sitesinde takılmış ve sosyal medyada klasik paylaşımlar yapmış kişilerle anca vakit kaybedersiniz... (Küçümsemiyorum, onların işi bu. Ama sizin aradığınız da o değil)

*Bahsettiğiniz profesyonel reklamcıların kim olduklarını bilmesemde benzer örneklerin satış garantisine şahsen hiç rastlamadım, zira bu hayat şartlarında hiçbir şeyin garantisi de yok, en azından hedeflere ulaşanına hiç rastlamadım ama verdikleri bütçeleri duyunca da oha dediklerim olmuştur...