Tıpkı Wordpress gibi bir yayın sistemi olan Ghost'u birçoğunuz zaten daha önceden mutlaka duymuşsunuzdur veya artık haberiniz var.

Minimal bir arayüze ve acayip basit bir kullanıma sahip olan, ayrıca tanımlanamaz derecede hızlı olan bu sistemi ben çok seviyorum. Henüz kaynakları wordpress'e kıyasla biraz kısıtlı da olsa kesinlikle bambaşka bir dünya ve deneyim sunuyor bence.

Kendilerini ne zaman yenilemişler, bilmiyorum. Ben uzun süredir kendilerini takip etmiyordum fakat az önce merak edip web sayfalarına girdiğimde baştan aşağı yenilendiklerini ve birçok farklı özellik sunmaya başladıklarını gördüm.

Özellikler içerisinde ennnn çok dikkatimi çeken ise sisteme entegre edilmiş bi' "üyelik sistemi". Tıpkı YouTube'un 'Katıl" butonu gibi ücret karşılığı insanların sitenize abone olabileceği ve sizin de onlara özel yazılar paylaşabileceğiniz, yayınlar yapabileceğiniz bir sistem geliştirmişler.

Kendi sitelerine girip tüm yenilikleri buradan okuyabilirsiniz.

Not: Ghost tamamiyle ücretsizdir ve indirip kullanabilirsiniz. Sitelerindeki fiyatlandırma meselesi kendi altyapılarına bağlı kalmak isterseniz diye var. Ghost aslında ücretli değil yani.