Spor konseptli instagram sayfam yaklaşık 1.5-2 aydır keşfete düşmüyor. Keşfete düşmüyor dediğim, arada birkaç postum değil, hiç düşmüyor. Takipçi sayım 10k üstü, normalde en tutmayan, en kötü postum bile keşfette 4-5k kişi tarafından görülürdü. Şimdi nedense 3 kişi, 1 kişi, 2 kişifalan görüyor keşfette. Yani neredeyse hiç düşmüyor.
Böyle bir sorun yaşayan var mı? Yaklaşık 2 ay oldu ve hala sorunu anlamadım.
Süreli düzenli içerik atıp sonradan ara verdiğiniz oldu mu? Olduysa normaldir. Reels de çok izlenen kanalların etiketlerini klonlayın, sonra içerikleri belli bir zaman ve saate göre yayınlayın. (düzenli içerik)
Mesela 1 saatte paylaşıyorsanız, o saat dilimlerini ayarlayın. Ayrıca Instagram sayfanızın kendi analizlerinden takipçilerinizin en etkin olduğu saatlerde yoğunlaşın. Çünkü fazla etkileşime girince keşfet hızlanıyor. Mesela, paylaştınız 100 görüntülendi, sonra sayım duruyor ve aradan 5-10 dk. sonra 3-5k lara çıkıyor, bu kar topu gibi etki yaratıyor. Buna bağlı olarak da takipçi ve yorum artıyor. Takipçilerinizden yorum ve takip etmelerini dile getirin. Etkileşim halinde olun, mesela içeriklerde onlara sorular sorun ve yorum yapmalarını sağlayın.
Harici instagram algoritmasını çözmek için ise eğitim isterseniz de instagram eğitim kitapçığı satabilirim. Pm görüşebiliriz. Yardımcı olurum.