bulunduğum bölgedeki profesyonel dilencilikten bahsetmeden bu konuyu geçemezdim. hemen 100 metre ilerde migros ve a101 marketleri karşılıklı konumlanmış vaziyette. ortasından yol geçiyor. özellikle akşamları bu iki marketten herhangi birine gittiğimde gayet şık giyinimli ve genellikle elinden tuttuğu bir çocukla bazı kadınlar abi yiyecek ekmeğim yok yardım eder misin diyor. insanlık hali çoğu zaman yardım ettim ama bir gün şüpheye düştüm. acaba sürekli mi böyleler yoksa harbiden ihtiyaçları mı var?
belki 10. yardımımdan sonra az ileri gidip beklemeye karar verdim. ettiğim yardım da (pek sevmem böyle şeyleri ama ) yeminle 2-3 gününü geçirecek cinsten. her şeyine kadar almıştım. gelelim bekleme meselesine. aradan 10 dk geçmedi hanfendinin elindekileri bi çocuk aldı götürdü ve bu hanım kaldığı yerden devam etti! açız evde ekmek yok para istemiyoruz vs vs.. aynı teraneler. ne kadar pişman olduğumu anlatamam. her neyse fazla uzun yazdım. kusura bakmayın. demem o ki herkesin ihtiyacı olmuyor. bazıları kaşarlanmış dilenci.