Budan 12 ay önce eski bir arkadaşımla para girdi aramıza. 80 bin lira borcu var ve senet imzaladı. Ben tabi ay ay ödemesi için bekledim 12 ay boyunca peşinden koştum. Ailesinden ekmek yediğim ve uzun yıllar dostluk yaptığımız için bekledim açıkcası ancak 12 ay boyunca tek kuruş ödeme yapmadı. Ben 2 işte çalışırken bana ödemesi gereken borcu ben ödedim o tatillerde gezdi arabasından inmedi. Benimde artık sinirlerim zıpladı başlattım işlemleri avukata parayı yollayıp. İşlemleri bu hafta başlattık, karşı taraf askere gidiyor.
Sorularım;
1- İtiraz davası açtıklarında hakim bana bu borcu nerede ne zaman verdin kanıtla der mi? Böyle bir şey söylerse kanıtlayamam çünkü para elden verildi ve aylara bölünmüş şekilde verildi.
2- Davanın benim aleyhime dönme şansı nedir?
3- Karşı taraf imzayı kabul etmiyor ancak benim önümde imzaladı. Bunun sonucunda ne olabilir?
4- Avukat yıl sonuna kadar dava sonuçlanır dedi. Bir senet davası ne kadar sürer?
5- 1 haftalık süreçte eğer itiraz etmezler ise direkt olarak kabul etmiş oluyormuş borcu ve birdaha itiraz etme hakkı bulunmuyormuş. Bu durumda dava açılmadan ben mi haklı çıkıyorum?