Birkaç yanlışı düzelteyim. Karadeniz de daha çok çam ağacı var hocam. Karadenizli ve Muğla’da yıllarca yaşamış biri olarak söylüyorum.
İkincisi yangın söndürmek için kullanılan helikopterlerin boşalttığı su 3 ton zaten. Öyle kova gibi gözükse de aslında öyle değil. Ve o su buharlaşıyor gibi gözükebilir ama hedefe yağmur damlası gibi ulaşıyor o konuda sıkıntı yok fakat dediğiniz gibi çok az sayıda ekipmanımız var orman yangınları konusunda 👍
Elbetteki çam ağaçları olabilir. Ancak Akdeniz'e göre Karadeniz'de çam ağacı daha azdır. En fazla kızılağaç ve ladin mevcut. Bende uzun süre doğu karadenizde yaşadım. Mesleğim gereği de Doğu Karadeniz'in dağlarının çoğunluğuna çıktım. Diğer düzeltmenizdeki kova dedim diye banyo kovası anlamında demedim heralde

Su buharlaşıyor gibi gözükmez değil, gerçek anlamda buharlaşır. Çünkü yangının verdiği devasa sıcaklık tahmin ettiğinizden daha fazla yüksekliğe çıkabiliyor. Sorun zaten yağmur damlası gibi düşmesidir. Yağmur damlası şeklinde söndürme orman yangınlarında etkili değil. Öyle olsaydı kaç gündür yanıyor ciğerimiz. Şimdiye çoktan söndürürlerdi.