Taşıma kapasitesi değil, ne kadar büyük bir alana aynı anda su bırakabiliyor o önemli büyük yangınlarda.
Tabi ki de helikopterlerimiz varken çalışacak fakat bu tarzda yangınlarda büyük uçak kullanılmasının sebebi alan olarak daha büyük bir araziye su bırakabilmesi ve modeline göre 80 ton civarı suyu tek seferde taşıyabilen uçakların bulunmasıdır.
Kaldı ki bu uçakların ücretleri araştırdığım kadarı ile 70m$ civarında, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin alamayacağı bir araç değil yani isterse devletimiz 5 tane belki daha fazla alır aynı anda, nerelere neler harcıyoruz.
Bu sefer böyle oldu yapacak bir şey yok, bir şekilde atlatılacak. Önemli olan gerekli dersleri alıp sonrasında önlemleri almak. Artık bilerek mi yakılıyor, sıcaklıklardan dolayı mı bilmiyorum. Bana eş zamanlı 70 noktada yangın olması kasten yakıldığını düşündürüyor ama sıcaklıktansa bile artık hayatımızın kalanında küresel ısınma diye bir gerçek ile yaşayacağımız için bu tarzda olayların artacağınıda düşünüyorum.
Bu yüzden devletin öz kaynakları ile kiralık modeli olmadan satın alarak güzel bir uçak, helipkopter karışık filo kurmamız gerektiğini düşünüyorum.