Yıllara göre değişir hocam örneğin bu işlemi 2005/2010 olarak baksaydınız (dolar alsaydınız ) karı bırakın zararda olurdunuz. Ülkenin siyasi ve ekonomik durumu uzun vadede olumlu gözüküyorsa faiz gayet mantıklıdır.
2010/2015 döneminde de aynı sekılde faiz dolardan fazla kazandırmış. Dolardan %43.5 gelir elde ederken faizi birleşik faiz olarak hesaplarsak %70 civarı gelir elde ediliyor (faizi hesaplarken birleşik olarak yani 1.yıl 100 TL 115 ikinci yıl 115 in %15 i olarak doğru sekılde hesaplamak gerekir )
Evet bu konuda haklısınız ancak ben şuanı düşünerek yorum yaptım. Yoksa 2005-2010 yılları arasında ülkenin ekonomik hali çok farklı boyutlardaydı, ona göre bir faiz oranı vardı ve ona göre TL çok daha fazla değerliydi. Bir dükkan açtığınız zaman işleriniz yolunda giderse gerçekten iyi paralar kazanabiliyordunuz.
Mevduat hesabı kesin bir sonuçtur. Ay sonu ne kadar kazanacağınızı görürsünüz, belirli bir miktara kadar da devlet güvencesi var diye biliyorum.
Bunun dışında, diğer herhangi bir şeyi 1X iken alıp, 3X olmasını beklemek risk faktörüdür, 0.5X'te olabilir.
Kesin sonuç ve işini sağlama almak isteyenler ve aynı zamanda piyasa takibi ile uğraşmak istemeyenler genellikle mevduat hesabı tercih ediyorlar.
5 sene önce kesin sonuç almak isteyenler şuan kara kara düşünüyor

Hiçbir yatırımlık evin 500 bin tl ye satılıp ertesi 5 sene içinde 250bin tl ye düştüğünü görmedim.