WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam size tavsiyem forumda şunu yap bunu yap diyenlerin lafıyla hareket etmeyin.

Kurumsal bir firmaya mail attığınızda hukuki olarak haksız duruma düşersiniz.

Bu domainin marka tescili yapılmış normalde bu domaini sizden marka ihlali yapmadığınız sürece alamazlar ama siz gidip adamlara mail atarak domaini bu şirketle ilişkilendirirseniz şirket avukatları bunu delil göstererek tescilli markamızı ticari kazanç sağlamak için kullanıyor diye dava edip hatta wipo uluslararası mahkemeye taşıyıp domaini elinizden bedelsiz alırlar.

Sizi şu an koruyan haklarınızı kendi elinizle karşı tarafa verirsiniz.

Normal şartlarda bu domaini elinizden alamazlar. ilk gelen alır kuralı geçerlidir .com domainlerde. Ama tescilli markaya ait ismi ya da materyalleri kullanırsanız bu marka ihlaline girer.

Wipo mahkemelerinde benim domainimin bu firmayla ilgisi yok ben daha önce kaydettim deme hakkınız varken ve mahkeme sizin lehinize karar verebilecekken sizin adamlara domaini pazarlamak için teklif götürmeniz o markayla ilişkili olduğunuzun ve marka ismini kullanarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığınızın ispatı olacaktır.

Sizin yapmanız gereken ya kendiniz bir park sayfası hazırlayın satılıktır ibaresi koyun onlar size ulaşsın ya da "dan, sedo, godaddy" gibi domain satış sitelerine koyup dönüş olmasını bekleyin. Çünkü siz onlara mail attığınız gibi onlardan size gelecek ilk cevap bu zaten bizim tescilli markamız olacak başka bir şirkette bu domaini projelendirmeye çalışsa onlara da marka ihlal davası açacaklardır. Kısaca bu domaini başka şirketlerde kolay kolay projelendiremez.

Dediğim gibi domain sayfasına satılık ibaresi koyun ya da yabancı domain satış sitelerinde listeleyip domaini oraya yönlendirin.
Bilgilendirme için tekrar çok teşekkür ederim. Sanırım haklısınız. Zaten 5 yıldır boşta duruyor. Satılık ibaresi eklemiştim, bu şekilde kalsın bakalım, belki bir gün dönen olur. Boşu boşuna elimizde olan domaini de kaptırmayalım.