Turkiyeden cikmak icin guzel firsat fakat diger AB ulkeleri gibi rahat edemeyebilirsin. Eger IT sektorunde ise Romanya ortalamasinin cok cok ustunde kazanabilirsin. Ilerde Rumen biriyle evlilik yaparsan esin AB vatandasi oldugu icin aile birlesimi ile baska bir AB ulkesine gecis yapabilirsin.
aynen öyle düşünüyorum hocam romanyayı geçici durak olarak düşünüyorum. en kolay diğer ülkelere o şekilde gidebilirim diye
Uzun vadeli bence iyi degil TR problemi siyasi çıkarlarına uygun ve hırçın bi lider çıkmazsa hem ülke için hemde onlar için iyi olur ama bakalım dogu böl akdenizden cık al bide hayalet ambargo diyen batı birligi ile nasıl müzakere ederiz bilmiyorum
iş davetiyesi ile gideceğim hocam ordan varklı daha iyi ab ülkelerine geçceğim
Sakın diyeyim. Avrupa daki en kötü ülkedir.
hocam avrupadaki en kötü ülke türkiyeden iyi oluyor değişik ve üzücü bir durum
Romanya vatandaşları da bizim ülkemize gelmeye çalışıyor.Öyle bir durum var.
İş sorunu yaşıyorlar buraya çalışmaya geliyorlar.Çok kaçak Romanya'lı var.
evet bende romanyalı gördüm turizim sektorunde ama beni direk iş için çağrıyorlar oraya
Eli is tutan hic bir Romanya vatandasinin Turkiye'ye gelmesi icin mantikli bir sebebi yoktur

. Romanya vatandasligi olan onlarca tanidiklarim var hepsi Avrupaya tasindi/tasiniyor calismak icin.
avrupaya taşınmanın bir yolunu bulacağım bende hocam
Gebze'de sadece sanayi bölgesinde belki yüzlerce var.Bir tanesi baba oğul bizde çalışmakta.
Bundan 20 -25 sene önce çok daha fazlaydılar.Nitelikli personel Avrupa'ya gidiyor olabilir.
hocam anlamadığım şey ab ülkelerine girebiliyorken neden türkiyeye geliyorlar.