hdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@kenankenan; hocam selamlar,

2017 yılı için incelemem vardı mayısta raporu imzalayıp, uzlaşma talep etmiştim. temmuzda uzlaşma taleplerinin dikkate alınmayacağını dair bir etebligat gelmişti. şimdi şu ana kadar bu inceleme hala sonuçlanmadı. yani vergi dairesinde vs herhangi bir durum yok.

ben 30 temmuz yada 2 ağustos günü bu yıl için matrah artırımı yapsam dosya kapanacak mı demek oluyor ? ne önerirsiniz?
En doğru bilgiyi müfettiş ve vergi dairesi verir. Uzlaşma iptali vs önemli değil oradan ekmek çıkmaz. Sonuçta eğer mükellef istiyorsa tarhiyat sonrası uzlaşma talep edebilir. Uzlaşma yönünden bir
Hak kaybınız olmuyor.

İncelemenin bitmesi demek müfettişin raporu 2 ağustos tarihi dahil vergi dairesine teslim etmesi demektir. Müfettiş kafasına koymuşsa mutlaka raporu vergi dairesine yetiştirir. Raporlar vergi dairesine dijital ortamda gönderiliyor. Yani çok hızlı iletiliyor. Bir arkadaşınızın durumu da sizinki gibiydi; uzlaşma iptal yazısı geldi, hemen akabinde tebligatlar geldi.

Size önerim son gün olan 2 ağustos a kadar bekleyin. Önce müfettişliğe gidip/tel edip incelemenizin tamamlanıp vergi dairesine gönderilip gönderilmediğini öğrenmeye çalışın. Diğer taraftan 2 ağustos ta vergi dairesine gidip ilgili inceleme dosyanın vergi dairesi kayıtlarına girip girmediğini öğrenmeye çalışın. Kayıtlara girmemişse son gün matrah artırımı yapılabilir.

Yoksa boştan yere mateah artırımı yapmış olursunuz.