cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hiç bir zaman hiç bir firmadan reklam alıp kimsenin reklamını yayınlamadım. Hiç bir reklam verenle alacak verecek ilişkim olmadı. Benim yayıncıyım yaptığım iş belli. Eserimin üzerinden belli bir alanı google irland'a ihraç ederim ve hizmetimi ifa etmiş olurum. Bu google irland ile yaptığımız sözleşmede sarihtir. Ortada bir aracılık veya ortaklık hizmetinin olmadığı sözleşmede açıkça belirtilmiştir. Onun personeli bu alanı reklamla donatarak kullanır, bana bu reklamlardan elde ettiği gelirin vergisini ödedikten sonraki kalan kısmından, sözleşmede belirlenen miktarda alan kullanımın bedelini öder.

Muhasebeci olarak değil de ben sizi pinterest kategorisindeki yorumunuzdan hatırlıyorum. Bildiğim kadarı ile pinterestte spam yapıyordunuz. Ben pinterest bitti demeden pinterest bitmez diyordunuz. https://www.r10.net/pinterest/245856...post1077801266 Muhtemelen adsense ile de çalışamıyorsunuz.

En önemlisi ezoic, mediavine veya adthrive ile çalışıp art niyetli olsaydım vergi ve bağ-kur da vermezdim. Ödemek istemezsem kuruş ödemezdim. Sitelerimin hepsi yabancı dilde ve otoriter sitelerdir. Bu imkanım istediğim an var. Ya da bu firmalarla çalıştığımda kimse kestiğim istisna faturasına da ses çıkaramazdı. Burada mevzu spam yapıp, siteleri adsense tarafından onaylanmayan ve adsense ile çalışamayan birinin kişisel takıntıları değil. mevzu, mevzuatlar. Ben işin mekaniği açıkladım. Başka bir arkadaş aşağıda alıntısını yaptım, mevzuatları ve teknik durumu açıkladı. İşin mekaniğini ve mevzuat tarafını irdelemek isteyenlere umarım faydalı olur.
Bir konuda yanlış anlaşılma olmasın hocam, ben kişisel olarak öyle olması lazım demiyorum, bana sorsan bambaşka bir işleyiş tarif ederim. Elbette senin fikrine de saygı duyarım. Ama dediğim gibi, ceza yenmemesi için ben bir muhasebeci ve bir webmaster olarak, meselenin her iki yanına dair de az çok birikimi olan biri olarak mevzuat açısından denk düştüğü yeri yazdım. isteyen doğru kabul eder, ona göre davranır, isteyen başka yerden başka bilgiler üzerinden farklı bir yöntem uygular, o herkesin kendi bileceği iş. Zaten muhasebecilerden bilgi alan çoğu arkadaş da sonunda benim söylediğim şekilde önerildiğini görecektir.

Pinterest üzerine çalışıyorum evet, ama hiç bir mesajımda spam yaptığımı söylemedim, çünkü spam çalışmıyorum. 8 Sene adsense üzerinden kazanç sağladım, son 2 senedir pinterest yoğun bir trafik olunca firma değiştirdim, çünkü adsense saçma sapan gerekçelerle yaklaşık 200k ödememe el koydu, adsense ban sebebiyle. Trafiğin tamamına yakını pinterestten geldiği için geçersiz trafik sayıyor. Beni tanıyanlar bilir, takıntılı, dediğim dedik biri de değilim. Meselenin bu kısmının adsense kazancının faturalandırılmasıyla, vergi mevzuatıyla ilgisini hala çözemedim