Attığınız linkte açık olarak yazıyor Real-Time' a ait olan pcr testinin acil kullanım onayı kaldırılmış ve geri toplatılmış. Tümü için geçerli değil. Hızlı tanı için bazı ülkelerde örneğin makattan test yapmaya başladılar.
"
İsrailde pazar günü hastahaneye kaldırılan 191 kişiden 113'ünün aşılı olduğu bildiriliyor. "
Zaten önceki mesajımda da yazdım. Aşı vurulduğunuzda hasta olmazsınız demiyorlar. Ölme riskiniz azalır diyorlar. Daha hafif atlatırsınız diyorlar. Bununda başarı oranı %88 yani aşı vurulduğunda bile %12 ağır geçirme olasılığın var diyorlar sana. Çift doz aşı sonrası bağışıklık kazanmayan arkadaşlarım var.
Entübasyon çok önemli bir işlem. Kimse entübe edildiğinde ölmez. Sağlam adamı entübe ettiğinizde ölmez mesela sonra tekrar uyatabilirsiniz burada ayrı bir kavram başlıyor. Doğru entübe işlemi yapabilen ekibiniz var mı? Çünkü yanlış yapılan entübe işleminde hasta direkt olarak ölür. Bunun hastalıkla yada aşı ile alakası yok, kıl dönmesi ameliyatı sonrasında da nefes darlığı yaşayıp entübe edilmeye kalksanız anestezici bu işi düzgün yapamazsa ölürsünüz.
Ben 6 yıl hastanede çalıştım. Eşim sağlıkçı. Arkadaşlarımın neredeyse %70 i sağlıkçı. Bir bölümü doktor ve hemşire.
Sen nolursun beni bayıltın nefes alamıyorum diyen hasta gördün mü? Ben gördüm.
Sen mesela acilde görevli doktorların ağır hasta geldiğinde çekilen tomografiden ilacı içmediğini anlayabildiğini duydun mu? İlacın ciğer tutulumunu engellediğini duydun mu?
Ciğer tutulumu geçiren bir hastanın, tedavi sonrası 6 ay sonra hala ciğer tutulumunun tamamen geçmediğini duydun mu?
Covid 19'un bulaşıcı olmasının yanında bir damar hastalığı olduğunu duydun mu?
Mesela
https://www.youtube.com/watch?v=u7gHm3n48Og
Canan Karatay dedi diye, kelle paça yiyince covid olmuyormusun?
Okuduğun her haberin doğru olup olmadığını bilemezsin.
Ben sana aşı vurun demiyorum yineliyorum. Sadece sana diyorum ki kulaktan dolma bilgilerle milleti yanlış yönlendirme.
Aşı olmak istemeyebilirsin ama burada herşeyi yuvarlayarak yalan yanlış şeyler yazmana da asla müsade etmem.