Merhabalar.
12 Temmuz'da bisiklet ile önümde ani fren yapan arabaya arkadan girmek suretiyle sert bir şekilde çarptım. Bisikletten fırlayıp arabanın arka tarafına yüzümü çarptım. Burnum kırıldı. Sol yanağımda 2 tane yarık ve 1 tane de burnumun üst tarafında yara var. Hepsine toplamda 7 dikiş atılıp 1 hafta sonra alındı, şimdilik yaralarımla ilgili sıkıntım yok sadece iz kalacak.
Kazayı yaptıktan sonra kaldırıldığım hastanede acilde tomografi vs. çekilip sonuçları çıktıktan sonra KBB doktoruna gönderdiler beni. KBB doktoru burnumu ittire kaktıra geri yerine oturttu(bunu yaparken canımdan can gitti, sakın burnunuzu kırmayın bu yüzden). Oturtma işleminden sonra burnuma herhangi bir tampon, alçı ya da başka bir aparat takılmadı, yaralarıma pansuman yapıldı evime döndüm.
Yaklaşık 3 hafta sonrası yani şimdilerde ise burnum gittikçe falso almaya başladı

Burnum aşağıya doğru zikzak çizerek iniyor

Kaza öncesine göre daha verimsiz nefes aldığımı hissediyorum ve daha da kötüleşmesinden korkuyorum.
O gün burnuma herhangi bir müdahale yapılamadı, yüzümde ödem olduğu için şimdilik bir şey yapamayız tarzı bir şeyler dediler. Kazadan 1 gün sonra plastik cerrah hem yaralarıma baktı hem de burnuma baktı, ama müdahale edilemeyeceğini söyledi. Birkaç merhem ve antibiyotik verdi, bir süre pansuman yapmaya devam ettim.
Burnum iyice yamulmaya başladığı için farklı bir KBB doktoruna muayene olmaya yarın gidiyorum. Eğer ameliyat edebilirse ve direkt yakın bir tarih verirse ameliyat olmayı düşünüyorum.
Bu konuyu açma sebebim; daha önce burnunu kırıp da estetik olarak ya da deviasyon ameliyatı geçiren oldu mu? Ne kadar süre sonra ameliyata çağırdılar? Herhangi bir zorluk yaşadınız mı? 6 ay ya da 1 sene sonrasına gel gibi bir şey diyebilir mi acaba?