php genelinde değil de kendim yeni bir dil öğrenirken izlediğim yolu anlatayım belki faydalı olur.
önce genel anlamda kendi dokümanlarını inceliyorum. (daha önce dil bildiğim için temel konular da fikirim olduğu için )
sonra freecodecamp youtube kanalında tek videoluk serileri izliyorum. Onları kendim uygulamaya çalışıyorum.
sonra eğer bir proje için öğrendi isem onun üzerine çalışmaya başlıyorum.
Kısaca adımlarım bunlar ama kendi tecrübelerimden şunları eklemem gerek sanırım. Google araması yapmak utanılacak yada bu dili bilmiyorum diyecek bir şey değil ki bence bunu yapabilmek büyük bir beceri sormak yine öyle burada ki bence kilit nokta vazgeçmeden üzerine sürekli proje geliştirmek burada sizi bir adım ileri götürecek ve yapıları kullandıkça öğreneceğiniz şeyler olacaktır. Kendim asp.net mvc de ilk başladığım zaman (6 sene önce) aynı dediğiniz gibi kodların aynısını yazıyordum. Sonra bu kodlar bana çözüm üretmemeye ve hazır kod bulamamaya başladım sonra kendim yazmaya çalıştım sonra ister istemez aa burada bunu bunun için kullanıyormuşuz dedim. Bu şekilde benim için çalıştı belki size de faydalı olur. Çalışmanızda kolay gelsin bir müfredat şeklinde güzel bir site tavsiye isterseniz (php dışında bir site)
https://www.theodinproject.com önerebilirim İngilizceniz varsa özellikle çok yardımcı olacaktır size
ek olarak php bitti laflarına kulak asmayın hiç sevmeme rağmen şuan php çalışmaya başladım. Uzun bir freelance asp.net mvc yazılımcısı olarak Türkiye pazarında çok rağbet görüyor ve kabul ediliyor