Yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim Ömer bey.
Sizi linkedin üzerinden aktif olarak takip ediyorum. Söylediğiniz pek çok şey doğru. Fakat son kullanıcıya giden hizmetten bihaber olduğunuzu görmek beni üzdü. İstanbul ekibinizi öven cümlelerim var konu içerisinde. Fakat destek ekibiniz son derece ilgisiz ve deneyimsiz. Arada birkaç kişi var onlar da işe yetişemiyor diye düşünüyorum. Ayrıca teknokente gidip görme fırsatım oldu. hatta ve hatta bir yakın, birkaç da uzaktan arkadaşım vardır oralarda. Bu bir karalama kampanyası değil, müşteri deneyimidir. Altyapınız altın fiyatlarının güncellenmesine müsade etmiyor. Altın satan müşterime altın fiyatını güncelletmeyen altyapı satan bir satış personeliniz var. Müşterinin varyant ve ölçü formları ile ilgili sorunları 2 yıldır çözülmemiş. Destek ekibiniz devlet dairesi gibi oradan oraya gönderiyor personeli. Ayrıca destek taleplerine her gün başka birinin yanıt vermesi, konuyu tekrar tekrar baştan anlatmanıza sebep oluyor. Sadece destek talebi açıp takip eden bir personel çalıştırılıyor firmada. Şimdi bu göz ardı edilesi bir durum değil.
Yerli olmanız sebebi ile sizi tebrik ediyorum. Aldığınız teşvik ve yardımlardan da haberimiz var elbette. Devletin sizin gibi projeleri değerlendiriyor olması çok hoş. Bunu müşteri bazında daha verimli kullanmak için neler yapılabilir? Bu soruyu kendinize ve ekibinize sorduğunuzda bu konuyu argüman olarak kullanmayı unutmamanızı öneririm. Çünkü burada sizden hizmet almış ve memnun kalmamış onlarca üyenin geri dönütleri yer alıyor. Üstelik işten anlamayan bir müşterinizin takdiri, bu işe yıllarını vermiş sektör emekçilerinin görüşü ile aynı değere sahip değil. Forumda 1000 TL ye yaptırdığım entegrasyon için 15.000 + KDV talep ettiğiniz için de ayrıca bir konu açmak istedim fakat açmamıştım.
Özetle;
Yaptığınız işler var. Herkese hitap etmeniz de imkansız burada hemfikiriz. Altyapınızın uygun olmadığı bir müşteriye, müşterinin taleplerini anlamdan 18.000 tutarında paket satıp, satış sonrası desteği minimum düzeyde tutarak bu destek hizmetinin yer aldığı yıllık 6500 TL yenileme tutarını talep etmeniz de bana doğru gelmedi. Konudan anlaşılacağı üzere müşterilerimi T-Soft'tan çekip alternatif altyapılara yönlendireceğim. Ben 10 kadar firmaya ileri seviye danışmanlık hizmeti veriyorum. Görüşlerim bir şey ifade ediyor ise değerlendirmenizi öneririm. Eğer etmiyor ise sektörde teknik tecrübesi olan diğer üyelerin mesajlarını da incelemenizi öneririm. Eğer bunlar da bir şey ifade etmiyor ise zaten yapacağımız bir şey bulunmuyor. Zaten sunduğunuz teklif çok cazip. Sizinle çalışmak zorunda değil hiç kimse. Bu bakış açısı ile kaybettiğiniz kitle (bu konuda görüldüğü üzere) bu işle yakinen ilgilenen teknik konuda deneyimli kitle.
Araştırmalarınıza bunları da ekleyip kendinizi daha çok geliştirmeniz dileği ile.
@Halil0707; bey merhabalar,
Sizi de memnun müşterilerimiz arasında görmeyi arzu ederdik ancak bu konuda başarısız olmuşuz maalesef. Memnuniyetsizliğinizi de dile getirmeniz en doğal hakkınız.
Birkaç konuda okuyan diğer arkadaşlarımıza bilgilendirme yapmak isterim. T-Soft bir yatırımcı şirketi değil, organik olarak büyüyen bir yerli şirketimiz. Bugün 220 çalışan istihdam ediyor ve ülkemizin büyük yazılım şirketlerinden bir tanesi durumunda. 19 yıldan bu yana teknoloji geliştiriyor ve e-ticaret konusunda onlarca yazılım fonksiyonunu dünyada ilk defa kendi müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. 2016 yılında silikon vadisinde T-SOFT INC. olarak şirketleştik ve bu teknolojileri dünya genelinde müşterilere ulaştırabilmek için gayret ediyoruz.
Biz kimseye para tuzağı kurmuyoruz; bu topraklardan bir şirket çıksın istedik, yerli şirketlerimiz yabancı ürünlere mahkum olmasın, hep şikayet eden olmayalım, taş üstüne taş koyalım ve bir değer meydana getirelim. Bu hayalimize ülkemizin birbirinden değerli her biri kendi alanlarında başarılı onlarca mühendisi ortak oldu ve bir yazılım ürünümüz oldu. Bu yazılım %100 bizim mühendislerimizin emeğidir, yabancı yazılımları düzenleyip altına imza atmadık, satır satır milyonlarca alt alta yazarak bu ürünler meydana geldi. Mobil uygulama teknolojilerinden, iş zekasına, sanal gerçeklikten, veri madenciliğine teknoloji geliştiriyor ve bir çok kendi girişimini kurmak isteyen yazılımcıya yol gösteren şirket oluyoruz.
Türkiye'de ilk defa e-ihracat yazılımı geliştirdik, 2013 yılından bu yana e-ihracatı anlatıyoruz. onlarca şehir gezdik, yüzbinlerce işletmeye e-ihracatı anlatttık. Ülkemize döviz girsin diye çabaladık, bugün e-ihracat bir devlet projesi oldu ve ülke olarak e-ihracatımız 1 milyar doları geçti. Şimdi bir çok şirket bu konuda çözümler geliştirmeye başladı ve bizim açtığımız yolda, nice yazılımcı arkadaşımız gelir elde ediyor, ülkemiz kazanıyor, hizmet verenler kazanıyor, müşterilerimiz kazanıyor.
Elbette her işletme bizim ürünümüzü kullanmayabilir, bir çok başka yerli yazılım da çıksın isteriz, onlar da ürün geliştirsin, farklı ihtiyaçlar için onların çözümleri de pazarda yer alsın. Memnun etmeyi başaramadığımız müşterilerimiz sektördeki farklı hizmet sağlayıcıları ile de çalışabilirler, onlar da emek harcıyorlar, onlar da istihdam sağlıyorlar, onların da büyümeye ihtiyacı var. Biz de kaybettiğimiz bir müşteri olursa sebeplerini araştırır ve kendimizi geliştirmeye devam ederiz.
Ömer ARIKAN
T-SOFT CEO