Benzeri tepkiyi ben "makale yazarları" ve "editörler" için veriyorum uzun zamandır. e-Ticaret için de konuşmaya bir yerden başlamak gerekiyordu
Framework'e %50 karşıyım %50 değilim. Öğrenmek kullanmak gerekiyor çünkü şuanki piyasada framework'ler üzerinden personal alımı oluyor. Gelişmek bambaşka birşey geliştirmek bambaşka birşey. Framework'ü ne zaman kullanırsın? Devasa proje yapıyorsan kullanırsın. Kurumsal firma scripti yapmak için oturupta framework kullanmak bana mantıksız geliyor. E-ticaret sistemi yada bir otomasyon yazmıyorsan o kadar dosyayı sunucuya atmak amaçsız ve mantıksız malesef.
Benim bahsettiğim konu spagetti diye tabir edilen düz php kullanımı. Makarna diyorum ben kısaca. Bu makarnanında bir kullanım adabı olur hocam. İncelediğim sistemlerde ne edep ne adap. Açık kaynak satılan bir ürünü anlaşılır ve derli toplu yazman gerekiyor ki açık kaynak vermenin bir anlamı olsun. Alan insanlar onu geliştirip daha iyi noktalar getirsin. Sen makarna yazarken birden makarna çorbasına döndürürsen işler karışır. Kulakların çınlar. Kazandığın para sana helal edilmez. Hizmet veriyorsan adam gibi hizmet vereceksin. Forumda yasak olmasa birçok kişinin sistemi hakkında oturup makale yazıcamda yasak. Sonra kötü insan ben olurum. Ama incelediğim ürünlerin fiyatlarına bakınca gerçekten üzülüyorum gerçekten. Parasını haketmeyen ürünler. Sırf temaları güzel diye ne çorba sistemler satıldı burada...
İçlerinde elbette sağlam olanlar vardır. İşini hakkıyla yapan insanlarda mevcut aramızda saygım sonsuzdur kendilerine.
Framework kullanarak sistem yazanlar bir güncelleme geliştirme olduğunda kolayca halledebilir. Sonucunda mvc yapısında herşeyin girişi çıkışı belli. Ya makarn çorbası yazanlar

İşte onlar öyle bir sıkıntıyla karşılaştıklarında ulaşılmaz olurlar...