Merhabalar,
Aşı olan kişilere kağıt imzalatıldığını yeni öğrendim.
Anlamadığım konu şu; (Kesinlikle kimseyi eleştirmiyorum, veya siyaset yapmıyorum)
Bu aşı isteğe bağlı ama kağıt imzalatılıyor.
Yakında aşı kartları çıkacak ve aşı olmayanlar giremeyecek AVM tarzı yerlere.
Burda zor koşma mevcut yani ben mi yanlış anlıyorum acaba?
Benim sıram geldi yani gelmeyen yoktur diye düşünüyorum yaş sınırı 17'ye düştü fakat olmayı düşünmüyorum.
Tatilden geldim herkes maskesiz, cluba giriyoruz herkes maskesiz, asker eğlencesinden geldim herkes maskesiz.
Herhalde eğlence mekanlarına virüs uğramıyor.
Bunu marifetmiş gibi söylüyorsun diyecek arkadaşlar olursa da 100 kişinin içinden 1 ben maske takacak değilim o yüzden bende maskesizdim doğal olarak.
"
100 kişinin içinden 1 ben maske takacak değilim " diyorsunuz hocam toplum yanlış yapıyor diye sizde yapmak zorunda değilsiniz ki.
Sahile gidiyorum, maskeyle şemsiyemi kuruyorum insanlara uzak aramızda 3 metre mesafe maskemi bir tek orda çıkarıyorum. Neden peki çıkarıyorum insanlarla temasım yok aramızda mesafe var. Şuan İzmir'de sokakta çok maske çıkaran insan görüyorum, ama ben çıkarmıyorum. Onlar yapıyor diye bende mi yapmalıyım sizce?
Ayrıca şu sıralar maskesizlere polisler ceza yazmıyor mu anlamış değilim çok fazla maskesiz gezen insan var. Aşı ile ilgili imzalama normal değil mi? Sinovac'da olsan, Biontech'de bu aşılar Koronavirüs çıktıktan sonra 1-2 yıl içerisinde bulundu. Yani daha önce kullanıldı mı? Hayır tamam 3 faz test yapılmış olabilir ama grip aşısı gibi veya başka bir aşı gibi 10 yıllık insanlar üstünde uygulandı mı? Hayır yani bu aşılar yeni uygulanıyor.
Biontech konusunda en hızlı yapan örneklerden biri İsrail verileri analiz kendiniz edebilirisiniz. Bunun için Doktor olmanıza gerek yok önemli olan veriler var mı ve doğru mu soruları.
Çok basit düşünün öğrenmeniz gereken verileri söylüyorum. İsrail'de aşılanan nüfus ne kadar? Aşı öncesi korona günlük vaka tespit grafiği ve aşı sonrası korona günlük vaka tespit grafiği. Bu grafiklerde aşı sonrasında Koronaya yakalanan kişilerin aşılı mı, aşısız mı olduğunun grafiği. Ölüm oranlarıda ayın şekilde aşı öncesi sonrası olarak. Sonura bu grafiklere bakarak yorum yapabilirsiniz...