Hetzner önce çoğu sunucuya zam yaptı, arkasından yıl başında bir sürü kişi AX serisinde kurulum ücreti indirimi beklerken EX serisinde kurulum ücreti almadı ama alan pek olmadı.Arkasına şimdi de setup diye 19 Euro eklemiş.Maşallah sunucu ücreti gibi olmuş.OVH her yaz, yıl başı zamanları on numara indirim yapıyor.Failover ip için hala tek seferlik 1 Euro alıyor ( OVH.ie 2 euro alır ).Evet ipv4 hepsi kullanılmış ve çoğu spamlı çıkıyor ama bol bol alabiliyorsunuz.Bence OVH büyük göç olur özellikle yerel para birimi Euro olmayan ülke vatandaşları için.Umarım OVH 'de değiştirmez sistemi.

Olurda OVH taşınacak arkadaşlar bu yazımı görürse ;

OVH.ie üzerinden sunucu alırsanız ip makine başına 250 tane alabiliyorsunuz.
soyoustart'dan sunucu alırsanız (uygun) makine başına 16 ip alabilirsiniz.Eğer alınan ip beğenmezseniz iptal edebilirsiniz.Fakat 16 ip aldınız sonra 2 tanesini iptal ettiniz diyelim.Sonra tekrardan 2 ip siparişi geçtiniz bu sefer ip başına aylık ödeme yaparsınız.Yani OVH diyor ki her makine için 16 adet ip tek seferlik ödeme ile ben sana veriyorum.Ama sen ip beğenmedin iptal ettin yeni alırsan kötüye kullanım sayarım aylık ücret alırım diyor.Ayrıca hat kapasitesi 250 mbit.Garanti edilmiyor fakat 200 mbit altına düştüğünü görmedim.Ayrıca her ip panelden sanal mac id atayabilirsiniz ki süper bir özellik.