Hakiki deri ayakkabı haricinde ayakkabı giymem. Spor model olsa bile tercihim yine hakiki deri. Ayak numaramızda 45 olunca pek bulamasam bile genelde fermuarlı spor ayakkabı modelleri tercih ediyorum.
İkitelli Aymakoop Sanayi Sitesinde hem akrabam hem tanıdık imalatçılar bulunduğundan belli bir süre sıklıkla ziyaret etmiş ve yardım için yanlarında bulunmuştum.
Ayak sağlığı benim gibi diyabet hastaları içinde en önemli konu.
Şimdi her ne kadar uluslararası markaların ücretleri yüksek olsa bile kullandıkları malzemeler nedeni ile tercih edilmeli.
Örneğin bir firma için üretilen ayakkabının kutusunda marka basımı için kullanılan boya içeriğinde kansorejen madde olduğundan dolayı yaklaşık 5-10 bin kutuyu iptal ettiler. 2-3 hafta kadar yeni kutuların İtalya'dan gelmesini beklediler.
Uluslararası markalar her ne kadar deri yerine sunu deri ürün kullansalar bile bu tür konulara önem veriyor. Bunun nedeni kanuna uymak zorunda oldukları standartlar ve ileride alabileceği cezalardan kaçınmaktır.
Şahsen kendi tercihim olsa isterse Hakiki deri olsun yada örnekte görüldüğü gibi spor fakat ayakkabı saya kısmının %90 gibi kısmı bezden oluşan bir ürüne o kadar paraları vermem. (Kullanılan ucuz ilaç, kalitesiz bezler, suni deri mostra nedeni ile hava almayacağından ayakkabını pişirir.)
Örnekte verdiğiniz Decathlonda satılan ürünü tercih ederim. Bu tür satış yapan firmalar satacağı ürünlerin standart dışı sıkıntılarını göz önüne aldığından yukarıda örnekte bahsettiğim ürünleri satmazlar.
Bırakın orijinal olmasını "
çakma ürünlere" 300-500 verenleri manyak olarak görüyorum. Gösteriş meraklarından
çöpte görülse giyilmeyecek ayakkabılara dünya para veriyorlar.
Özellikle instagram, facebook vb. yerlerde satılan çakma ayakkabıların ilacından tutun kullanılan malzemelerin sağlık açısından giyilmemesi gerektiğine inanıyorum.
ÇAKMA MARKA ÜRÜN ALANLARA NOT: O sizin çok bildiğiniz markaların çakmalarını Gedikpaşa vb. yerlerde 50-60 TL almayanı döverler. Siz kalkıp çakma ürüne 200-300 TL verir iken hangi akılla veriyorsunuz.
2. NOT: Marka takıntınız varsa, Lescon ayakkabı markası eskiden beri aklımdadır.
EKLEME: Özel ölçülerde imalat yapan, hakiki deri ayakkabı arayan olursa ürünlerine güvendiğim bir ağbimizin facebook sayfa linkini bırakayım. (Fiyat konusunda bilgim yok.

)
https://www.facebook.com/feticheayakkabi