Farklı reklam türlerinde reklamlar çıkabilirsiniz. Ben video, trafik, post etkileşim ve 3 farklı dönüşüm(farklı kitle, görsel ve metin) kampanyası ile kullanıyorum.
Şu strateji sizde de yararlı olabilir. İnstagram post reklamları ile data toplayıp daha sonra bunları hedef kitleye dönüştürerek ayrı bir reklam setinde reklam çıkabilirsiniz.
- Sepete ekleme ve kategori/ürün görüntülenmeniz fena gözükmüyor bunları kullanabilirsiniz. Rakip firmaları analiz edip onları da hedefleyebilirsiniz küçük kuponlar kullanarak bunları reklam metinlerinizde kullanmak faydalı olabilir.
- Benzer hedef kitleleri de kullanabilirsiniz.
Ek olarak firma size video göndererek marka bilinirliğimi siteye trafik çekmekmi yoksa videoları soğuk/sıcak kitleye izletmek mi istiyor bunları öğrenerek strateji geliştirebilirsiniz.
O zaman bu bahsettiğim 5 video yu instagram gönderi (trafik reklamı) olarak çıkıyım 10 15 gün sonra bu gelen ziyaretçileri hedefleyip dönüşüm reklamı çıkayım içerik görüntülemeye hedefine ?
(İndirim Kupon olayı da bir artı tabi)
+ olarak 10k kadar mail list data var ve onları benzer kitleleri oluşturdum hocam