roketdigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aynı sorun bendede var doktorum ketoral adlı bir şampuan önerdi bende etki göstermedi yorumlardan deneyip başarılı olduğunuz varmı?
Ben bu konu hakkında ünlü bir cildiyeciyle görüştüm 15 yıl önce.
Kafamda öyle bir kepek vardı ki, kepek reklamlarındaki gibi ceketim bembeyaz olurdu. Ailem sen yıkanmıyorsun falan derdi hep ama cildiyeciye gittiğimde haliyle işin rengi belli oldu, egzema varmış kafamda. Bunun yanı sıra belirli ürünlere alerjim varmış.

Bana önerdiği şampuan piyasadan kalktı, şimdi onun muadili konazolu kullanıyorum. Kafamı ıslatıp bu şampuanı döküp, iyice sürüp 5 dakika(erken alırsan zerre faydası olmuyor tam 5 dakika olmalı) saçımda tutuyorum ve yıkıyorum. Bu işlemi 2 kere yapıyorum, 4.günden sonra kepek müthiş bir şekilde azalıyor. Neredeyse bitiyor. (İlk kullanımdan sonra 4.gün)

Bunun yanı sıra fındık yağına da alerjim çıktı ve bu çikolatanın içinde de varmış. Çok çikolata yada fındık yediğim gibi kepeklenmeye başlıyorum ama yine de yiyorum bu şampuanla yıkıyorum yapacak bir şey yok

En önemli nedense, bunu yıllar sonra keşfettim, stres. Lise dönemim müthiş stresli geçti, uzun süre kabuslarını gördüm ve o dönemden kurtulduğumda kepek baya azaldı. Üniversiteden sonra da yine bir hayli azaldı ve şampuanı bırakıp h&s ile yıkasam bile kepek çıkmayacak seviyeye geldi. Strese girdiğim zamanlarda yine geri geliyor ama.

Bir de 2 gün yıkamasam demişsin, maalesef ona çare yok, günlük ya da 2 günde 1 yıkanman lazım, ne kullanırsan kullan 2 günden sonra kepek geri gelir zaten.