Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sıkıntı şurada işte borç olmadan para tutmak zor biraz gidiyor yani.. Bu yüzden aslında borç varmış gibi BES'e ödemeyi düşünüyordum her ay maaştan kesilsin diye düşündüm.
Farklı bir bankada hesap açarak piyasaya göre paranızı kendini şekillendirebilirsiniz. O bankadaki paranızı unutup yerine göre nakit, yerine göre altın , yerine göre hisse senedi alabilirsiniz. Eğer ben o bankadaki paraya dokunurum illa diyorsanız yeri geldiğinde BES planını iptal edip yatırdığınız paranın bir kısmını alıp da çıkarsınız zarar edip. Ama Allah göstermesin acil bir durum çıktığında bankadaki paranızı istediğiniz gibi kredi çekmeden ya da farklı borçlanma yollarına gitmeden yerine koymak şartıyla kullanıp kendi planınızı oluşturabilirsiniz.

Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok saçma bi yorum (BENİM İÇİN) amacım düşüncenizi suçlamak değil ama kendi başıma borçla düğün yaptım, üzerine hiç borçtan kurtulamadım 6 yıllık evliyim, ama kartın ekstrenin içinde 100 TL kaybola kaybola şuan 20 bin küsür TL param var. ve eğer dediğiniz fikre inanıp bekleseydim bunuda yatırmasaydım 20 binTL kenarda param olmayacaktı. ki fon dağılımlarıyla onla bunla değer kazanarak artıyor rakam. rakam arttıkça daha artsın isteyerek 100 TL değil şuan 380 TL gibi bir para atmaya başladım aylık. gayet mantıklı sistem elinde birikimi olmayıp para tutmayı beceremeyenler için.
Hocam 20 bin TL parayı kenara koyamamak BENİM İÇİN sizin iradesizliğinizdir. Sizi suçlamak amacıyla söylemiyorum bunu kendi düşüncem. Ticaret ile iç içeyim 13 aktif kredi kartı kullanıyorum birinden 100 TL dahi kaybolsa haberim olur. Bizim burada bahsettiğimiz paranın enflasyon karşısında kaybolması. Günümüzdeki 20 bin TL ile ne yapabiliyoruz telefon mu aldınız ? Bunu suçlamak için söylemiyorum kesinlikle 10 yıl içinde verilen devlet katkısı veya fon yönetimi paranın enflasyon karşısında değer kaybetmesini engellemiyor. Saçma dediğiniz yorumu da tanıdık bir bankacınız varsa gidin konuşun. Haklı olduğunuzu duymak istiyorsanız gidip BES planınızı yöneten bankacıya da sorabilirsiniz tabi karar sizin.

Cherkes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alakası yok, insanları yanlış yönlendirmeyin.
İnsanları yanlış yönlendirmediğin dedim üyemiz @LazyMt; Özgür Demirtaş'ın videosunu paylaşmış Yanlış yönlendirme nerede hocam tam olarak açıklayabilir misiniz ?