haklısınız,
fakat müşteri anlamıyor diye yılda 6500 TL yenileme bedeli alıp bir eticaret sitesine 1TB bant genişliği ve 5.5 Gb disk alanı vermek bariz şekilde yanlış. Konuyu açma amacım altyapıdaki sorunlardan ziyade, müşteri odaklı değil para odaklı bir hizmet sergiliyor olmaları. Ayrıca destek ekibinde liyakat gözetilmeden işe alımlar yapılıyor. Bizzat görüp bildiğim kişiler de var ekibin içerisinde. Bir iki kişi dışında onlarca kişi daha yazılımın, tasarımın, grafiğin, eticaretin ne olduğunu bilmiyor. devlet destekli personel alıyorlar. alsınlar elbette, fakat bilgisiz personel ile siz uğraşıyorsunuz. sizden alınan onbinlerce lira da yatırıma olarak size dönmüyor. destek için ücret ödeniyor fakat destek alamıyorsunuz. basic düzeyde iş gören altyapı ve hizmetler. fakat kesinlikle 10 binleri 20 binleri hak etmeyen altyapılar. kişiden kişiye değişir bu durum elbette. ben de tecrübeme dayanarak söylüyorum maksimum 5 bin lira edecek bir iş yapıyorlar. üzerinin karşılığını alamıyorsunuz. +10 profesyonel eticaret danışanıma bakarak söylüyorum bunu. altyapıları esnek değil. mobilyacıya gidiyor ama mücevher satıcısına gitmiyor. ama mücevher satıcısına saatlerce dil döküp paketlerini satıyorlar. tam olarak yanlış burası. yoksa altyapı tabii ki her sektöre uymaz. ama uyuyormuş gibi gösterip satmak etik değil. tabii ki herkesin görüşü farklı.
umarım birileri görür de kendisine çeki düzen verirler. ar-geleri harıl harıl çalışıp sorunlarımızı çözemiyor. sanırım müşterimizin bütçesini beğenmiyorlar.
bütün hazır e-ticaret paketleri sorunlar - sıkıntılar barındırır. t-soft çok kötü , ideasoft müthiş , ticimax harika demek bence yanlış. zira herkesin deneyimi veya sistemi değerlendirirken göz önüne aldığı kriterler aynı olmuyor. mesela ben ben uzun süre ticimax ve t-soft kullandım ve t-softun ticimaxten çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. burada woocommerce öven arkadaşların bir çoğunun siteleri muhtemelen çok fazla trafik almıyor. çünkü belli bir trafikten sonra wordpress sistemlerde trafik gerçekten sorun haline geliyor.
e-ticaret paketi seçimi yaparken en önemli şeylerden biri teknik bilgi. eğer bilgi birikiminiz yoksa wordpress ve opencart gibi sistemlerle uğraşmanız büyük sorun olur. bu durumdaki arkadaşlar için en doğru karar hazır e-ticaret paketlerinden birini seçmeleridir.