Staj yeri bulma ile torpil arasındaki ilişki zaten bilinen birşey ama burada öğrencilerin kendini geliştirmeleri de çok önemli.
Okul 1.si staj yeri bulamazken ben aldığım Akademik IELTS sınav sonuç belgesiyle staj ilanı açıp 1 hafta sonra teklif almış gitmiştim.
Patron 3 birim ödeyip deneyimsizi çalıştırabilip, 3.5'a deneyimli çalıştırabiliyorsa helal olsun o patrona çünkü ben 3.senemde ilk çeyrekte %100, son çeyrekde %30 zam almıştım

zamları da ben istemedim, yaptığım iş aldı. Deneyimliyle deneyimsiz arasındaki maliyet farkı o kadar basit olamaz.
Üniversite sayısı azaltılsın noktasında özel üniversite sayısı azalsa harika olur şeklinde katılıyorum size.
Patron elemana emekli olana kadar iş garantisini veremeyeceğine göre eleman da emekli olana kadar çalışacağının garantisini veremez.
Diğer taraftan da 3 birim paraya iş öğreteceği elemanı çalıştıracak patron 3.5 birim paraya tecrübeli birini çalıştırmayı tercih edecektir.
En basit haliyle;
Meslek liselerinin önü açılsın.
Üniversitelerin sayısı azaltılsın.
Lise ve sonrasında üniversite dahil eğitim hayatı iş hayatıyla koordineli sürdürülsün.
İnsanlar staj yeri bulabilmek için torpil arıyor duruma geldiler. Fakat bunda işverenin suçu olduğunu düşünmüyorum.