utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu +%20’nin sonu var mı? 1. Sefer verdiniz ee adam 3 ayda bir ben yine daha iyisini teklif aldım derse ne olacak? Zaten eleman çalıştırmak oldukça maliyetli sürekli bunun üstesinden nasıl gelinecek?
ben zaten daha iyi koşullarda gidene bir şey demiyorum
Ama tecrübesiz eleman çalıştırana da bir şey demiyorum
Renkli kısım mesajınıza verdiğim yanıttır, onun altındaki kısım ise tamamen deneyim ve düşünce paylaşımıdır.

Hocam birinin 3 ayda 1 ben daha iyi teklif aldım demesi için o katma değerini üretmesi lazım. Pratikte o katma değeri üreten birisine de şirketin masrafı üstlenip üstlenmeyeceğine karar vermesi noktasında ise yönetim tecrübesi giriyor işin içine.
Şunu çok iyi biliyoruz ki(en azından ben biliyorum ) gidecek eleman(koşulları iyi, iş yerinde ona karşı bir sıkıntı yok vb. buna rağmen uyum sağlamama, memnuniyetsiz tavırlar sergileme var ise) kendini belli eder ve bunu yöneticilerde fark eder zaten, dolayısıyla da o adama 3 ay da 1 zam verilmez.

Bir anımı aktarmak isterim;
2 sene önce bilgisayar mühendisi, yurtdışında 1 yıl Erasmusla eğitim almış, okulunu birincilikle bitirmiş bir çocuğun iş aradığı iletildi, bende referansımla o dönemde jr.geliştirme uzmanı arayan bir şirkete ilettim.
Dönüş şu şekildeydi;
Senin referansın kıymetli fakat biz bu çocuğu alamayız, bu çocuk yetkinlikleri yüksek biri, bunu 1 sene tutsan 2.sene kaçar.
"Ee? Alın abi n'olacak, her gelen size 10 sene bağlı mı kalsın?" ayrıca çocuğu mutlu edebilecek teknik işler mevcut, onları da aktarabilirsiniz, sorun çıkmaz.
Demiştim bende. Şimdi işçi olarak benim bakış açım bu, iş verenin bakış açısıysa her gidenin yeni masraf, iş kaybı olacağı yönünde.
Burada iş verenin 2.sene kaçar demesindeki bir sebepte yetkinliği az birini alıp, sistem geliştirmelerine dahil etmeden, daha yüzeysel geliştirmeleri yapsın, zaten o iş yoğunluğuyla kendini geliştirip kaçması da mininmum 2 sene alır, 3.seneye de ben o adama harcadığım paradan fazlasını kazanmış olurum.(Bu benim gördüğüm deneyimlerimden çıkardığım birşey)