Konu zaten eleştirel bir noktada açılmış. Bkz: Konuyu açan mesajı.
Yol gösterilecek bir durum olduğunu düşünsem açıkcası mesajımın ilk halinde kırpma yapıp önerimi silmezdim fakat, öneri isteyen bir tutum göremedim.(Bu konuda eleştiriye açığım

)
Şunu da belirtmek isterim, fikrinize karşı olduğum için değil, konuya cevap veren diğer eleştirilere de yapılan bir iğneleme içerdiğini düşündüğüm için yazma gereği hissettim.
Lise hayatımdan bugünüme kadar bana rehberlik eden bir çok anlayıştan biri de ya bir yol bul, yada bir yol yap olmuştur;
Dolayısıyla evet, yol göstersin deneyimi olanlar fakat hayır, her konuyu kabul edip eleştirmemek olmasın tutumumuz.
İkisi de birbirini tamamlar, sabaha kadar konuşalım ama sadece eleştirmeyelim, yol gösterelim(deneyim paylaşalım) ama bu da böyleymiş diyerek geçmeyelim.
Bence yani
oturup sabaha kadar bu durumu eleştirebiliriz. yada bu sorunu aşmak isteyenlere bi yol gösterebiliriz.
ben ikincisini yapacağım.
Öncelikle gerek lise gerek üniversite okuyun fark etmez. yaz aylarında alanınızla ilgili part time, stajyer vs. ne olursa olsun çalışın.
bedava çalışın demiyorum ama çok düşük ücret de olsa kabul edin. bu her iki taraf için de kazançlı bir iş olacak.
Siz deneyim kazanmış olursunuz karşı taraf da ucuza kısa süreli çalışan.
İlave olarak gönüllülük programlarına katılın. derneklerin, vakıfların vs. aktivitelerinde yer alın. illa alanınızla ilgili olması gerekmez. yazılımcı iseniz illa gidip yazılımcılar derneği faaliyetlerine katışın demiyorum.
yeşilay'ın veya güvercin sevenler derneğinin faaliyetlerinde yer alsanız bile bu sizin için tecrübedir. gerçek hayatta işlerin nasıl yürüdüğünü, ast-üst ilişkilerinin nasıl işlediğini vs. görürsünüz.