Aşı zorunluluğu ancak yaptırım ile mümkün. Uçağa almazsın, otobüse almazsın, bir süre sonra cafe ve restoranlara almazsın alanı daraldıkça yapmaya mahküm olur.
Ayrıca aşı yaptırmama hürriyetine saygı duymuyorum kusura bakmasın kimse. Evet herkesin sigara içme özgürlüğü var ancak sigara içen biri gelipte astım hastasının yanında pöfür pöfür sigara içerek onun sağlığını riske atma hakkına sahip değildir. Bu durumda kişinin sigara içme hürriyeti, hürriyet olmaktan çıkar. (Düzenli olarak sigara içen biriyim bu arada).
Çiçek aşısı yaptırmak istemiyorsan sen bilirsin. Çünkü çiçek aşısı olmadığında ölümcül bir virüs yaymıyorsun. Farkındamısınız bilmiyorum ama insanlar ölüyorlar. Evet aşı yaptıran da ölüyor ancak bilim bize aşı yaptıran insanların, yaptırmayanlara göre daha ölüm oranlarının daha düşük olduğunu gösteriyor. Kime inanalım? Sağlık bakanlığına inanamıyoruz! E hadi tabipler birliği de vatan haini! DSÖ zaten tam dış mihrak! Bilim insanları tüccar! Kime inanacağız biz? Bil geytz bize çip takiyi yeenim diyen emmiye mi güvenelim arkadaşlar? Aşı ilerde başımıza bir iş açacaksa da, en azından diyeceğiz ki, bilim bize yaptırmamızı söyledi ve biz de yaptırdık. Başızıma bişey gelecekse böyle gelsin.
Birde ilk sayfada bir arkadaş "aşı yaptıranlar daha çok korkuyor madem aşı yaptırıyorsun neden korkuyorsun" demiş. Aşı sizi covid-19 tan tam olarak korumaz. Sadece ölmenizi engeller büyük oranda. Kimse aşı yaptırmazsa yada belirli bir kesim yaptırmazsa, varyatlar çoğalarak devam edecek ve bunun sonu gelmeyecek. Başınıza en fazla ne gelebilir Allah aşkına?
Herkes aşı olmadıkça, bir dönem azalacak, bir dönem artacak, bir dönem kapanacağız, bir dönem açılacağız. Bu devran hep böyle devam edecek.
Allah aşkına yaptırın şu aşınızı.